Paper by Fiftythree: schitterende teken-app voor iPad

Paper Fiftythree is een werkelijk prachtig uitziende iPad-applicatie waarmee je zonder afleiding kan schetsen en tekenen. De app is geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad en kan delen naar Tumblr.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Paper Fiftythree bladerenHet populaire online tekenspel Draw Something zorgde eigenhandig voor een fikse toename in de verkoop van de stylus, het tekenpennetje voor de iPad. Met Paper by Fiftythree is er ook een zakelijkere toepassing waarin je al snel naar een stylus wil grijpen om hem te gebruiken. Met de app teken je, maak je notities, werk je schetsen uit en ga je in de weer met waterverf. Ideeën maken en ideeën uitwerken is de gedachte achter Paper by Fifythree – een van de mooist uitziende apps die op de iPad is verschenen.


Drie notitie- of schetsboeken prijken in het hoofdscherm als je de applicatie binnenkomt. Het zijn de drie instructiewerkjes om je op ideeën te brengen hoe je Paper Fiftythree kan gebruiken. Paper Fiftythree tekenenDe presentatie springt meteen in het oog, niet in de laatste plaats omdat het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad wordt ondersteund. De bladzijden uit een notitieblok zweven op het scherm, als opengevouwen pagina’s boven elkaar. Met een veegbeweging blader je er doorheen, met de bekende zoombeweging toon je een pagina in volledig scherm. Het instrumentenpaneel schuift dan meteen vanaf de onderkant in beeld.

Standaard laat Paper by Fiftythree je aan de slag gaan met een kroontjespen in negen verschillende kleuren en een gum. Voor de andere instrumenten betaal je bij. Voor 1,59 euro per stuk koop je een potlood, markeerstift, een pen en een kwast. Voor 5,99 euro koop je het gehele pakket in één keer en ben je verder van in-app aankopen af. In een verkleind scherm in de app kan je al even met de gereedschappen bezig, zodat je van tevoren weet wat je koopt.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Het bizarre van Paper Fiftythree is dat de applicatie nergens ingewikkeld over doet en er ook mee wegkomt. Er zijn geen instellingen voorhanden, maar die zijn ook niet nodig omdat de applicatie zelf al enorm intuïtief is. Paper Fiftythree schetsboekenEr is bijna geen knop aanwezig in de app. Onderin het scherm bij het bladeren en in het hoofdmenu tref je enkel twee witte ronde knoppen waarmee je een pagina kan toevoegen of verwijderen. Bij een pagina komt daar een deelmogelijkheid bij. Je kan creaties delen op Twitter, Facebook, via e-mail en op de blogdienst Tumblr. Ook is er een knop rechtsboven elk notitieblok waarmee je de cover, de naam en eventueel een foto van een album kan bepalen.

Een instelling die we missen, is een manier om de boekwerken te voorzien van een online backup. Als je de prijs voor verschillende tekengereedschappen betaalt voor een app, wil je natuurlijk ook dat je je schetswerken, ongeacht wat, kan behouden.

Downloaden: Paper by Fiftythree (gratis)

Met dank aan Michiel Houtman voor de tip

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.