Rovio-game Amazing Alex loopt vast door Game Center-berichten

Rovio's nieuwste game Amazing Alex is vandaag in de App Store verschenen. De game heeft alleen last van vaak terugkerende foutmeldingen, waardoor levels voor sommige spelers onspeelbaar zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Amazing Alex foutmeldingRovio heeft vandaag Amazing Alex uitgebracht in de App Store. In dit spel moet je gecompliceerde kettingreacties maken, om bijvoorbeeld een bal van Punt A naar B te krijgen. De game heeft op het moment last van een groot probleem: een constant terugkomende foutmelding zorgt ervoor dat je levels soms helemaal niet kunt spelen.


De foutmelding “This game is not recognized by Game Center” verschijnt bij een aantal spelers constant in beeld. Druk je op de OK-knop, dan verschijnt hetzelfde bericht een korte tijd daarna weer. Omdat het bericht heel vaak wordt getoond, is het in veel gevallen niet mogelijk om een level te spelen.

Amazing AlexHoe grootschalig het probleem voorkomt is nog niet duidelijk. Wij kwamen de error tegen op drie verschillende iPhones. Op het Touch Arcade-forum worden ook diverse mensen door de problemen geplaagd. Het euvel wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem binnen de App Store. Amazing Alex maakt wel gebruik van Game Center, maar de functionaliteit staat niet bij het spel vermeld op de App Store-pagina.

Door de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten hadden wij voor korte tijd geen last van de foutmelding. Dit is echter geen permanent oplossing: een paar levels later kwamen de vaak verschijnende berichten weer terug.

Amazing Alex laat je gecompliceerde machines bouwen en tweaken om puzzels op te lossen. De game leent veel van de oude klassieker The Incredible Machine, waarin je Rube Goldbergmachines moest bouwen. Eerder verscheen het spel in de App Store als Casey’s Contraptions, maar hij werd verwijderd en opgepoetst toen de rechten werden overgenomen door Rovio.

14:05 Verschillende lezers zeggen dat je het spel werkend kunt krijgen door je iPhone in vliegtuigmodus te zetten. Ondertussen heeft Rovio het probleem erkend en wordt er aan een oplossing gewerkt.

https://twitter.com/amazingalex/status/223355063760986112

Downloaden: Amazing Alex (€0,79)
Downloaden: Amazing Alex HD (iPad, €2,39)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2012 om 14:04
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.