Voice Dictation 2.1: ingesproken tekst meteen doorzetten naar apps

De eerder op iPhoneclub met een 9 beoordeelde app Voice Dictation heeft een update gekregen waardoor de app in het Nederlands is uitgevoerd en je de ingesproken tekst meteen kan doorzetten naar externe apps.

Voice Dictation iPhone iPad spraakherkenning dicterenVoice Dictation, een app die opschrijft wat je tegen hem zegt, heeft een aanzienlijke update gekregen naar versie 2.1. Die introduceert niet alleen een Nederlandse vertaling in de menu’s, maar werkt volgens de ontwikkelaar ook drie keer zo snel als de vorige versie. De grootste verbetering is dat Voice Dictation de ingesproken tekst meteen kan doorzetten naar andere apps. Onder andere Evernote, Dropbox, Pages, QuickOffice, Doc2Go en de gloednieuwe tekstverwerker Byword worden ondersteund.


Voice Dictation versturen per e-mailDe functie is te vinden door na het inspreken in het keuzemenu op Applications te drukken. Ook kan je eerst de tekst in de app bewerken en daarna delen naar de andere applicaties. De lijst met apps die wordt ondersteund is lang: je kan de tekst zelfs doorzetten naar het inmiddels niet meer te downloaden Essay.

Een ander verbeterpunt is dat de ingesproken tekst met de functie ‘bewerk tekst’ nu in beeld blijft staan nadat je de app hebt afgesloten. Pas als je ergens in Voice Dictation op Annuleer drukt, verdwijnt je laatste opname.

Een beetje knullig is wel dat de Nederlandse vertaling van de app zelf (dus niet wat je inspreekt) duidelijk door een vertaalmachine is gehaald. Zo heb je een optie die ‘Klinken’ heet (geluid afspelen), is er een ‘Over het’ informatieknop en is het begrip Applications als enige onvertaald. Dat laat onverlet dat je met Voice Dictation voor 79 eurocent nog steeds een ijzersterk staaltje spraakdictatie in huis haalt.

Downloaden: Voice Dictation (€0,79)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.