Minecraft Pocket Edition voorzien van Survival-modus

Minecraft Pocket Edition voor de iPhone, iPod touch en iPad is voorzien van een belangrijke update: de Survival modus is geïntroduceerd! Vanaf nu kun je overdag bouwen en voorraden inslaan om 's nachts te overleven!

Minecraft Pocket Edition iPhone zandkasteelHet populaire cultspel Minecraft is na een update op de iPhone te spelen zoals het oorspronkelijk is bedoeld. Voorheen was Minecraft Pocket Edition louter een mobiele speeltuin waarin je gebieden en gebouwen kon maken door met blokken te bouwen, maar de belangrijke versie 0.2.0 brengt een spelelement in de draagbare Minecraft. In de Survival modus ben je overdag bezig met voorraden verzamelen en een fort bouwen, zodat je ‘s nachts de aanvallen van zombies kan overleven.


Voordat je begint aan een sessie, kan je voortaan aangeven of je de Creative of de Survival modus wilt spelen. Daarnaast is Minecraft inhoudelijk verbeterd en voorzien van belangrijke nieuwe content. Minecraft Pocket Edition screenshotZo kan je nu ook deuren, hekken en openslaande hekken maken. In de Creative mode kun je tweemaal op de springknop drukken om rond te vliegen. Zo kan je het level overzien. Ideaal om screenshots te maken van je creaties.

De toevoeging van de Survival modus leidt er automatisch toe dat ook zombies (tegenstanders) en schapen (voedselbronnen) te plaatsen zijn in het spel. Als laatste vernieuwingen kan je belangrijke grondstoffen uit de natuur halen (waar je weer producten mee kan maken en je jezelf voed in de Survival modus) en zijn er nieuwe instrumenten die je voor bijvoorbeeld aanvallen, graven en schapenscheren kan gebruiken.

In de App Store-omschrijving van Minecraft Pocket Edition is te lezen dat dit slechts de eerste van vele Survival-updates zal zijn. Het lijkt er dus op dat de iPhone-versie zich net zo lang zal ontwikkelen als de pc-versie, die bekend staat om zijn roemruchte geschiedenis.

Downloaden: Minecraft – Pocket Edition (€5,49, universele app)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2012 om 14:55
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.