Maak van je iPhone een stralingsdetector

Een groep Japanse ingenieurs heeft een accessoire gemaakt die van je iPhone een stralingsmeter maakt. Omdat het rekenproces plaatsvindt in je telefoon, zal het apparaatje maar 50 dollar kosten.

Radiation Watch werkt aan een goedkoop apparaat die van je iPhone een stralingsmeter maakt.Mocht je ondanks alle risico’s toch een vakantie gepland hebben in Fukushima, dan is het misschien slim om het Kickstarter-project van Radiation Watch af te wachten. Zij werken aan een accessoire voor je iPhone, die in combinatie met een app je telefoon verandert in een stralingsmeter. Dit apparaatje wordt vele malen betaalbaarder dan de detectoren die nu op de markt zijn.


Voor een goede stralingsmeter ben je snel een paar honderd euro kwijt. Dit omdat het apparaat niet alleen bestaat uit een detector, maar ook de rekenkracht nodig heeft om de resultaten goed in kaart voor je te brengen. De Smart Radiation Detector plug je in de audiopoort van je iPhone, zodat een app al het zware werk voor je uitvoert. Hierdoor is het mogelijk om de kosten te drukken en het apparaat voor 50 dollar te koop aan te bieden.

De Smart Radiation Detector is nog niet in omloop. Om de productie op gang te krijgen zit het bedrijf nu op Kickstarter, waar ze een totaalbedrag van 4.375 dollar bij elkaar proberen te krijgen. Op het moment van schrijven zijn ze al op een derde, met nog 18 dagen te gaan tot de deadline. De app zelf is nu wel alvast beschikbaar en kost €3,99. Een gratis versie met reclamebanners is er ook.

Download: The Mint-box Radiation Detector Pro
Meer informatie: Smart Radiation Detector op Kickstarter

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.