iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

iPhone-gebruikers gamen meer dan andere smartphone-gebruikers

Games worden het meest opgestart op de iPhone. Maar liefst 64 procent van gebruikers zwengelde in de laatste maand een spelletje aan, op de voet gevolgd door weerapplicaties.

Nielsen betalen en gebruiken appsWij iPhone-gebruikers downloaden niet alleen veel applicaties, we spenderen er ook erg veel tijd aan. Een rapport van onderzoeksbureau Nielsen wijst uit dat iPhone-gebruikers gemiddeld 14,7 uur hebben besteed aan games afgelopen maand. Op Android-telefoons bedraagt het gemiddelde 8,7 uur en op andere systemen gebeurt het nog veel minder. Komt dat door de doelgroep van de iPhone, door het enorme spellenaanbod of misschien wel het verslavende Tiny Tower? Het onderzoek toont eveneens aan wat de populairste toepassingen onder smartphone-gebruikers zijn.


Nielsen baseert de conclusies op het app-gebruik in de maand juni 2011. Wat daaraan opvalt is de enorme populariteit van games en weerapplicaties. Maar liefst 60 procent van de smartphone-bezitters start wel eens een app op om te kijken wat voor weer het wordt. Die score ligt zelfs hoger dan het aantal mensen dat zich inlaat met sociale netwerken: Facebook, Twitter, Hyves, Instagram en consorten worden door 56 procent van de gebruikers opgestart.

Nielsen statistieken smartphone-gebruik

Gratis belapplicaties zoals Skype en instant messenger-applicaties zoals Whatsapp zijn in de aparte, veel minder gebruikte categorie ‘communication’ ondergebracht. Volgens Nielsen worden die slechts door twintig procent van de telefoonbezitters opgestart. Dat is opvallend, omdat uit recent onderzoek van Telecompaper is gebleken dat maar liefst 70 procent van de Nederlandse iPhone-gebruikers de applicatie Whatsapp geïnstalleerd heeft. Op deze manier lijkt het verschil tussen een app hebben en gebruiken levensgroot.

Nielsen waar gebruikers voor betalen

Overigens zijn bezitters van smartphones niet bang om voor een aansprekende applicatie te betalen. 93 Procent van de eigenaren vindt het niet erg om geld voor een game neer te leggen. Ook de rubrieken vermaak, productiviteit en navigatie kunnen rekenen op veel kopers. Vreemd genoeg is de categorie weer niet vertegenwoordigd in de ‘hier wil ik voor betalen’ top 6, ondanks de grote populariteit in het dagelijks leven.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.