Toy Bot Diaries: mooi uitgevoerde robotgame nu in de App Store

Toy Bot Diaries is de eerste episode van een mooi vormgegeven robotgame van IUGO. In de game moet je als robot een onbekende machine-omgeving ontdekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Half juli schreven we over de plannen van IUGO om een robotgame te ontwikkelen met de naam Toy Bot Diaries. Ze beloofden toen dat ze een game zouden ontwikkelen waarin de bediening via de accelerometer en het touchscreen erg natuurlijk zou verlopen. IUGO snapte hoe de controls van de iPhone écht ingezet konden worden. Vanaf nu kunnen ze bewijzen of dat is gelukt, want Toy Bot Diaries is verkrijgbaar in de App Store.


De bediening van Toy Bot Diaries is inderdaad goed uitgevoerd, zonder dat allerlei controls in de weg zitten. Het verhaal is simpel: Tiny Toy Bot wordt wakker in een vreemde machine en heeft je hulp nodig. Met de grijphaak en de magnetische laarzen kun je door de omgeving klauteren en objecten hanteren. De robot is op een geheime missie waarbij gelijktijdig het geheugen van de robot moet worden hersteld.

Grafisch ziet de game er mooi uit en door de bijzondere omgeving is het weer eens wat anders dan het ontdekken van dorpjes en spookachtige kastelen. Bevalt het spel, dan kun je nog meer van UIGO verwachten: deze game heeft de naam Entry 1 gekregen, dat zal worden gevolgd door vervolg-eposides.

Installeren: Toy Bot Diaries ($3,99 / €2,99)

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.