Olympische Spelen op de iPhone: programma, nieuws, uitslagen en medailles

De Olympische Spelen zijn begonnen! Op welke websites kun je terecht voor het laatste sportnieuws en de uitslagen? Wij hebben een uitgebreide gallery gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Mobile Sports Tracker is vooral op Amerikanen gericht, maar heeft wel het nieuws uitgesplitst per sport.Sinds gisteren zijn de Olympische Spelen écht begonnen en vandaag komt het Nederlandse voetbalteam voor het eerst in actie tegen Nigeria. Natuurlijk kun je naar de Olympische Zomerspelen 2008 op Wikipedia gaan om een wedstrijdschema te zien, maar het is handiger om ook op de iPhone het programma, de uitslagen en de gewonnen medailles te kunnen bekijken. Er zijn heel wat mobiele websites om de Olympische Spelen te volgen, waaronder Mobielestart.mobi, waarover GeMulder ons tipte. Maar je kunt ook op iOlympics, Mobile Sports Tracker of de website van de bekende kranten terecht.


Het zou wat overbodig zijn om alle URL’s van de hieronder getoonde websites op te sommen. Die staan bijna allemaal op Mobielestart.mobi. Wat opvalt is dat veel kranten- en nieuwssites de algemene (ANP?)-nieuwtjes over de Olympische Spelen overnemen zodat je op verschillende websites steeds dezelfde nieuwtjes terugziet. Hieronder de URL’s van drie stuks die de moeite waard zijn:

  • Mobielestart.mobi/olympischespelen bevat links naar de meeste Nederlandse en Engelstalige websites die hieronder worden getoond.
  • US Olympics News, nieuwtjes gerangschikt per sport, handig als je alleen van bepaalde sporten houdt.
  • iOlympics, eigenlijk de enige webapplicatie die een beetje in de buurt komt van de sportapplicaties en -websites tijdens het EK: bladeren door programma, sporten en teams, maar het tijdschema is helaas gebaseerd op Amerikaanse tijdzones.

De gallery:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:31
Categorie
Sport
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.