Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Flipboard gaat meer nadruk op persoonlijke voorkeuren leggen

Flipboard krijgt nog dit jaar een grote update, zo beloven de makers. De informatie wordt relevanter en de gebruikerservaring wordt beter. Later gaat de maker nadenken over geld verdienen.

flipboardFlipboard gaat dit jaar een nieuwe versie van de iPad-app uitbrengen. In de nieuwe versie (waarschijnlijk 1.1) ligt de nadruk meer op persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Het is straks mogelijk om meerdere pagina’s en secties aan te maken. Ook wil Flipboard dat de integratie met sociale netwerksites verbeteren, meer dan alleen Facebook en Twitter. Over andere plannen voor nieuwe functies wil het bedrijf niet veel loslaten. Ook de bezoekerscijfers blijven geheim.


Wel zijn er al plannen voor versie 2.0 van Flipboard. Voor het relevanter maken van de informatie die Flipboard toont wil het bedrijf technologie van het eerder overgenomen bedrijf Ellerdale gebruiken. Dit bedrijf heeft een algoritme ontwikkeld om Twitter-berichten te indexeren en te voorzien van metadata. De getoonde informatie kan daarmee nog relevanter worden gemaakt.

Flipboard is een iPad-applicatie waarmee je informatie van internet in een magazine-achtige opmaak kunt bekijken. Flipboard richt zich momenteel op het verbeteren van de gebruikerservaring; pas daarna gaan ze nadenken over manieren om geld te verdienen. Bij het bedrijf werken 21 mensen.

Downloaden: Flipboard (gratis)
Tipgevers: Gino en Nicky

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.