Review: SwitchEasy RebelSerpent voor iPhone 3G

Review van de SwitchEasy RebelSerpent, een tweedelige case met ribbelpatroon voor de iPhone 3G.

switcheasySwitchEasy heeft kortgeleden de RebelSerpent aangekondigd, een variatie op de SwitchEasy CapsuleRebel, maar nu met een reptielachtig ribbelpatroon waardoor je meer grip hebt. De RebelSerpent is nauwsluitend en daarom alleen geschikt voor de iPhone 3G – voor de eerste generatie iPhone maakt SwitchEasy helaas geen nieuwe cases meer. Net als bij de CapsuleRebel bestaat de case uit twee delen: een rubberachtige binnenkant en een hardplastic skelet eromheen.

Uitvoering van de SwitchEasy RebelSerpent

Alleen het hardplastic gedeelte is voorzien van een ribbelpatroon, dat aan een slang of ander reptiel doet denken. Toen we de cases voor het eerst in januari op Macworld zagen, was de case in de standruimte van SwitchEasy ook te zien in andere kleuren, waaronder wit en transparant. Maar een medewerker van SwitchEasy vertelde, dat de case voorlopig alleen in het zwart beschikbaar zal zijn, omdat de distributie van teveel kleuren te lastig is. Webshops kozen bij eerdere cases van SwitchEasy vaak ook alleen voor de witte en zwarte uitvoering. Je moet de RebelSerpent zien als een aanvulling op de eerder uitgebrachte productlijn, de CapsuleRebel, die in meer dan tien kleuren verkrijgbaar is.

SwitchEasy heeft mooie namen bedacht voor het materiaal waarvan de case is gemaakt: de matzwarte rubberachtige binnenkant is in werkelijkheid ADSP (Adaptive Dynamic Soft Polymer) en de buitenste schil heet UltraFrame. De hele constructie met zachte en harde onderdelen heet UltraHybrid.

[flickr]set:72157614394705852[/flickr]

Wat krijg je erbij als accessoires? Al het denkbare natuurlijk: de hoes zelf, twee antistatische screenprotectors, een microfiber doekje, een universele dock-adater, een videohouder, een zogenaamde squeegee om je screenprotector bubbelvrij te kunnen bevestigen en een afdekdopje voor je dockconnector.

SwitchEasy RebelSerpent in gebruik

De cases van SwitchEasy zijn populair omdat ze zo compleet zijn en omdat ze er gewoon goed uitzien. Ook bij deze case is dat het geval: de manier waarop de twee delen van de case in elkaar grijpen (als een soort ‘ruggengraat’) is slim bedacht en ziet er mooi uit. Toen de case werd aangekondigd had ik wat twijfels of de ribbelstructuur er niet wat meisjesachtig zou uitzien, zoals bij hoesjes met kroko- en slangenprint. Dat blijkt niet het geval: de structuur bestaat uit driehoekige facetten die voor een neutraal ribbeleffect zorgen.

De volumeknoppen zijn afgedekt en eventueel kun je ook de dockconnector afsluiten met een meegeleverd zwart dopje. Met de videohouder kun je de case op z’n kant zetten zodat je op je bureau naar videofilmpjes of een fotodiashow kunt kijken.

[flickr]set:72157614394678070[/flickr]

Mocht je twijfelen tussen de CapsuleRebel en de RebelSerpent dan is de keuze makkelijk als je op zoek bent naar iets anders dan zwart: de RebelSerpent is er alleen in het zwart. De RebelSerpent geeft meer grip door de ribbelstructuur en de lichtval zorgt ook voor een wat aparter effect. Wat mij betreft is de RebelSerpent net iets aparter. Er is wel een klein prijsverschil: de SwitchEasy RebelSerpent is nog niet in Nederland te koop, maar om een indruk te geven van de prijs: SwitchEasy rekent op de eigen website $26,99 – twee dollar meer dan de CapsuleRebel.

Conclusie

De iPhone is goed beschermd door het zachte gedeelte aan de binnenkant en heeft tegelijk genoeg grip door de structuur van het harde gedeelte.

Meer info

  • Fabrikant: SwitchEasy
  • Verkrijgbaar: SwitchEasy online shop
  • Prijs: nog geen prijzen bij Nederlandse webwinkels bekend, SwitchEasy rekent zelf $26,99 (prijzen excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 8,5
  • Met dank aan: SwitchEasy voor het beschikbaar stellen van de case

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 13 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »