Review: Prima Cases Book Style Leather Case for iPhone

Prima Cases stuurde ons een lederen hoesje voor de iPhone voor een review. De Book Style Leather Case for iPhone is klassiek ontworpen en heeft als bijzonderheid een vak voor geheugenkaartjes.

Prima Cases nam contact met ons op, met de vraag om eens een product te reviewen. Omdat deze fabrikant zeven verschillende cases voor iPhones heeft ontwikkeld, stelden we ze voor om een willekeurig model toe te sturen. De keuze bleek gevallen op een klassieke Book Style van zwart leer, die je sluit zoals een luxe lederen agenda. De beschermhoes is voor $34,95 te koop en is alleen verkrijgbaar in het zwart.

Verpakking

Prima Cases levert de Premium Leather Book Style Case in een zwarte zak van textiel, met daaromheen een zwart kartonnen doosje. Als de case op je deurmat arriveert is ‘ie gegarandeerd krasvrij. Een stukje karton met opdruk van een iPhone-scherm houdt de case in vorm.

De case wordt geleverd in een stevige kartonnen doos. Als je de case uit de verpakking haalt, zit er een kartonnen vouwmodel in om de case in vorm te houden.

Uitvoering

De case is gemaakt in boekstijl en sluit met een drukkoop aan de achterkant. Aan de buitenkant is alleen een opening te zien voor de camera. Eenmaal opengeklapt zie je links twee vakjes voor visitekaartjes en bankpasjes en dergelijke. Ook heeft Prima Cases twee vakjes voor geheugenkaartjes aangebracht. En dat is vreemd, want bij de iPhone heb je helemaal geen geheugenkaartjes nodig. De indruk ontstaat dan ook, dat Prima Cases een bestaand ontwerp enigszins heeft aangepast aan de iPhone en daarbij is vergeten dat de geheugenkaartvakjes achterwege moesten blijven.

De iPhone in de case, opengeklapt. Aan de onderkant is een uitsnijding voor de connector gemaakt.

Tussen de twee helften van het boek zit een uitneembaar, extra hoesje gestoken. Deze dient voornamelijk om te voorkomen dat de geheugenkaartjes (indien aanwezig) krassen op het scherm maken. Je kunt dit stoffen hoesje gebruiken voor een (plastic) rijbewijs, een visitekaartje, treinabonnement of een ander veelgebruikt bewijs dat je vaak moet tonen.

In de case zit een uitneembaar extra hoesje van stof. Het uitneembare stoffen hoesje kun je gebruiken voor visitekaartjes en dergelijke.

In het rechter gedeelte van de case vind je het opbergvak voor de iPhone zelf. Dit is een nauwsluitend vak, waar je de iPhone van bovenaf insteekt en die binnenin gevoerd is met fluweelachtige stof. Er zijn uitsnijdingen gemaakt voor de telefoonspeaker en de Homeknop. Aan de onderkant zijn drie uitsnijdingen gemaakt voor de connector en de twee speakers en aan de zijkant zitten ook nog wat uitsparingen voor knoppen. De camera van de iPhone is nog steeds te gebruiken, via een gaatje in de achterkant van de case.

De vakjes voor geheugenkaartjes zijn bij de iPhone niet echt nodig. Aan de bovenkant is de case open.

Gebruik

Er is geen broekriemclip meegeleverd bij deze case en dat is maar goed ook, want het dragen van de telefoon aan je broekriem is bij Europeanen lang niet zo populair als bij Amerikanen. De meeste cases die Prima (gevestigd in New Jersey) verkoopt, zijn overigens wel voorzien van zo’n clip. Deze case zul je gewoon in de hand of in een tas meenemen. Door de vijfdubbele laag leer, de fluwelen voering en het uitneembare extra hoesje wordt het totaalpakket zo dik, dat het eigenlijk niet meer goed in je broekzak past.

De case in gesloten toestand. De case sluit met een drukknoop.

De iPhone is in de case niet meer goed zichtbaar. Deze case is dan ook vooral geschikt voor mensen die niet met hun iPhone te koop willen lopen, goede bescherming willen en een case in een klassiek ontwerp zoeken. Fabrikanten van lederen hoesjes maken immers al jarenlang deze boekvormige uitvoeringen. Heb je eerder een pda of smartphone gehad, dan is de kans groot dat je wel eens zo’n model hoesje hebt gebruikt. De vele vakjes zijn handig, maar tegelijk niet echt een aanrader om ze daadwerkelijk te gebruiken voor een flinke stapel pasjes of visitekaartjes, omdat ze de het pakket dan wel erg dik maken.

De uitsnijding voor de Homeknop. Uitsnijding voor de telefoonspeaker van de iPhone.

Pluspunten

  • Mooie kwaliteit leer;
  • Veel extra vakjes;
  • iPhone is in de case goed beschermd;
  • Uitstekende afwerking;

Verbeterpunten

  • iPhone niet meer goed zichtbaar;
  • Vakjes voor geheugenkaartjes zijn bij een iPhone zinloos.

Conclusie

Een kwalitatief goede beschermhoes voor mensen die van een klassieke vormgeving houden. Helaas is je iPhone er wel minder zichtbaar door en wordt het pakketje behoorlijk dik, waardoor het minder makkelijk in je zak te steken is.

Meer info

Fabrikant: Prima Cases
Product: Premium Leather Book Style Case
Modelnummer: PC-IPHBK
Beschikbare kleuren: alleen zwart
Afmetingen: 117 mm lang, 63 mm breed, 27 mm dik
Gewicht: 59 gram
Prijs: $34,95
Verkrijgbaar via: online shop van Prima Cases

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 2 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »