OPTA stelt KPN onder verscherpt toezicht

De telecomwaakhond OPTA heeft de telecomprovider KPN onder verscherpt toezicht gesteld. Reden hiervoor zijn een aantal geconstateerde overtredingen waar geen verdere uitspraak over wordt gemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

kpn gebouwTelecomprovider KPN is door de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) onder verscherpt toezicht gesteld. Reden hiervoor zijn een aantal geconstateerde gedragingen en overtredingen van de provider waar de instantie verder niets over vertelt.

De precieze overtredingen zijn nog niet bekend gemaakt, omdat de procedures bij de provider nog lopen. Ook over de omvang van de overtredingen willen ze nog niets zeggen. De kans bestaat daarom ook dat de overtredingen gemaakt werden bij KPN vaste internetdienst, in plaats van het mobiele segment. Dit is niet de eerste keer dat OPTA KPN onder verscherpt toezicht stelt: in 2005 gebeurde dit ook, wegens het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten. Dit leverde uiteindelijk een boete van 17 miljoen euro op.

Eerder vonden er invallen door NMa plaats bij de grote Nederlandse providers, waaronder ook KPN. Reden hiervoor is een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken over abonnementen. OPTA verklaart tegenover Tweakers dat de overtredingen hier niks mee te maken hebben.

OPTA is een Nederlandse instantie die toeziet op de naleving van de wet op het gebied van telecommunicatie.

Het Financieele Dagblad meldt op basis van ingewijden dat de OPTA tot dit besluit is gekomen vanwege ruzie met Tele 2 om een miljoenenaanbesteding van de overheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.