ZiPhone 3.0 uitgebracht: bugfixes en plugin-systeem

Zibri heeft vandaag versie 3.0 van ZiPhone uitgebracht; zeer waarschijnlijk niet toevallig gelijktijdig met de release van Pwnage Tool van het iPhone Dev Team. Behalve enkele (nuttige) bugfixes is er niet opzienbarend veel gewijzigd.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Ziphone 3.0Onze Italiaanse vriend Zibri heeft vandaag een nieuwe versie van zijn ZiPhone uitgebracht. Zibri voelde waarschijnlijk de hete adem van het iPhone Dev Team in zijn nek die beloofd had vandaag hun Pwnage Tool vrij te geven. Die release is zoals we inmiddels weten voorlopig uitgesteld, en wat je ook vindt van de praktijken van Zibri: hij weet toch weer een nieuwe, completere versie vrij te geven.


Behalve dat de code van ZiPhone 3.0 is “opgeschoond” zijn ook de volgende functies toegevoegd of aangepast:

  • NVram-problemen zijn opgelost;
  • Het bekende Wi-Fi-probleem is opgelost;
  • YouTube is aangepast, waardoor een extra fix niet meer nodig is;
  • Automatische installatie van het BSD Subsystem, SSH en Installer;
  • Er is een ‘plugin’-systeem toegevoegd, waardoor je nu ook payloads kunt maken.

ZiPhone is als je het goed bekijkt alleen maar een verzameling van losstaande tools met een grafische schil. Zo komt de Wi-Fi-fix uit iBooter en lijkt het pluginsysteem op een uitgeklede versie zoals we die kennen in iPlus. Het moge duidelijk zijn dat dit door collega-hackers niet in dank wordt afgenomen, al proberen sommigen er nog de humor van in te zien.

Hoewel ZiPhone een zeer makkelijk manier is om je iPhone te hacken brengt deze versie niet echt nieuwe schokkende mogelijkheden; versie 3.0 is vooral een bugfix-release. Wel is het raadzaam om steeds de laatste versie (dus nu 3.0) te gebruiken als je voor de ZiPhone-methode kiest.

Meer info: http://www.ziphone.org/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.