SDK bevat aanwijzingen voor synchronisatie met .Mac

In de firmwareversie die in iPhone SDK beta 2 te vinden is, is een nieuwe bundel terug te vinden die een verwijzing bevat naar .Mac. Dat zou erop kunnen wijzen dat Apple van plan is om draadloze synchronisatie via .Mac toe te staan.

In de nieuwe iPhone-firmware die in de emulator van de iPhone SDK beta 2 is opgenomen, zijn verschillende vernieuwingen te vinden. Eén daarvan is een YouTube-plugin voor Safari. Maar er is meer: in de nieuwste firmware zin ook aanwijzigingen gevonden dat je straks met de online dienst .Mac kunt synchroniseren.

Niet-zakelijke gebruikers vroegen zich misschien al af, hoe ze de beschikking krijgen over de synchronisatiefuncties die Apple heeft beloofd via ActiveSync Exchange. iPhone Alley vond in de SDK aanwijzingen, daar daarvoor mogelijk .Mac wordt ingezet.

Na de installatie van de SDK is in de map…

/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator2.0.sdk/System /Library/PreferenceBundles/AccountSettings

… het volgende bestand te vinden:

MobileWirelessSyncSettings.bundle

Deze bevat de volgende tekststring:

Syncing with this Dot Mac account will turn off syncing for other Dot Mac accounts and delete any existing synced data.

Daaruit zou je kunnen afleiden dat het straks mogelijk is om draadloos te synchroniseren met je .Mac account. De genoemde bundel is nieuw toegevoegd in de laatste versie van het OS; het is in eerdere builds niet te vinden. Mocht de .Mac-synchronisatie daadwerkelijk gepland zijn, dan dwingt Apple je in feite tot de aanschaf van een €99 kostend online account, dat eigenlijk alleen handige functies voor Mac-gebruikers bevat (maar met een prijs/kwaliteitverhouding waar je vraagtekens bij kunt plaatsen). Je kunt er bijvoorbeeld foto’s mee synchroniseren met een Web Gallery.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2008, 8:00
Categorie iOS
Onderwerpen activesync, apps, firmware, microsoft exchange, sdk, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.