WordPress-blogs geoptimaliseerd voor de iPad dankzij nieuwe plug-in

WordPress heeft nu een plug-in via Onswipe, waarmee je je blog kunt aanpassen voor de iPad. De blog krijgt touch-controls en je kunt swipen door de pagina's.

onswipe gridWordPress is uitgegroeid tot een populaire tool voor blogs. Meer dan 25 miljoen mensen maken er gebruik van. Automattic Inc, het bedrijf achter WordPress, heeft aangekondigd dat er nu een geoptimaliseerde weergave is voor alle blogs die op WordPress.com staan en WordPress-blogs die mensen zelf hosten. Er is een plug-in in samenwerking met Onswipe gemaakt, waarmee je de weergave kan aanpassen. Automattic laat weten dat er al 750.000 pageviews per dag van iPad-bezoekers zijn.

De plugin zorgt ervoor dat de websites touchscreen-bediening krijgen en dat er ondersteuning is voor roteren, swipen en andere vingerbewegingen. Ook wordt de inhoud van het betreffende weblog geoptimaliseerd weergegeven op de iPad. Bij deze weergave krijg je de artikelen in een blokkenweergave te zien. Je kunt erop tappen om ze te lezen. Via het WordPress Dashboard kun je aanpassingen doen, om een soort tijdschriftachtige startpagina te tonen. Ook kun je je logo op de startpagina laten zien en een keuze maken uit één van de 9 skins. We gaan uiteraard voor iPadclub en iPhoneclub ook even bekijken of OnSwipe iets voor ons is, maar doen nog even geen belofte wanneer het geactiveerd is. We zullen dat apart aankondigen.

Meer info: WordPress-blog
Plug-in: Onswipe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2011, 12:26
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.