Supreme Preferences 2.1: Tweak je iPhone (jailbreak)

Supreme Preferences 2.0 is een vervanging voor je standaard Instellingen-menu. Hiermee kun je allerlei zaken aanpassen die normaal verborgen blijven zoals je status bar, de shortcut voor de home-button enz.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

img_0027Gebruikers die graag volledige controle willen hebben over alle aspecten van de iPhone zullen met de laatste versie van Supreme Preferences van ontwikkelaar en bekend forumlid iMario zeker aan hun trekken komen. In deze nieuwe versie, die er niet alleen een stuk beter uitziet dan zijn voorganger, zijn een flink aantal nieuwe features toegevoegd. Supreme Preferences is een vervanging voor de standaard Instellingen-app die je normaal gesproken gebruikt. Wanneer je Supreme Preferences geïnstalleerd hebt, zul je deze eerst moeten activeren via Winterboard.

Als je dan na een respring naar je Instellingen gaat, zul je zien dat er het e.e.a. veranderd is…

Via de optie Supreme Preferences kom je in het hoofdmenu van deze tweak-applicatie terecht en kun je allerlei instellingen aanpassen die normaal verborgen blijven of simpelweg nog niet bestonden. Hieronder vind je een (korte) beschrijving van wat er mogelijk is binnen iedere categorie.

Applications

Wanneer je kiest voor deze optie opent zich een nieuwe onderverdeling van allerlei soorten applicaties en de instellingen die daarbij horen. Via Mail, Calendars kun je bijvoorbeeld je Signature aanpassen en er een html-versie van maken, zodat je ook plaatjes en dergelijke eraan toe kunt voegen. Leuk is de mogelijkheid bij Photos om de overgangen aan te passen tijdens het afspelen van een slideshow. Waar de standaard-applicatie er slechts vijf heeft, kun je hier kiezen uit 15 verschillende waaronder een paar leuke zoals Focus of Flash.

Via de Store-optie kun je de Active Country voor de App Store instellen. Handig als je vaak switcht tussen de Nederlandse en de Amerikaanse App Store, bijvoorbeeld voor het inwisselen van een gewonnen promo-code bij iPhoneclub! Ook kun je hier je wachtwoord op laten slaan zodat je dit niet steeds opnieuw hoeft in te vullen op je iPhone. Bij More kun je onder andere de Trigonometric-mode aanzetten voor de Calculator-app of de file-informatie aanzetten binnen Google Maps.

Home

In het onderdeel Home zit een erg leuke optie ingebouwd. In OS 3.0 heb je de mogelijkheid om door te dubbelklikken op de homebutton nu ook bijvoorbeeld de camera te starten of naar het zoekscherm te gaan. Supreme Preferences heeft deze optie ook, alleen kun je hier uit nog veel meer mogelijkheden kiezen. Natuurlijk je Camera, maar ook je Calendar, de klok, iPod, iTunes, Maps enz enz. Ook kun je verschillende functies toewijzen aan het dubbelklikken, afhankelijk van in welke applicatie je je op dat moment bevindt. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je bij Custom zelf een shortcut aanmaken.

Verder kun je instellen dat het batterij-icoon niet moet worden weergegeven wanneer je je iPhone oplaadt en kun je Reflective Doc Icons aanzetten, waarmee je een mooie spiegeleffect creëert voor je onderste iconen op je springboard.

iPod

In het iPod-menu kun je o.a. instellen of je je playlists en de lyrics bij een nummer wilt zien. De schermgrootte bij het afspelen van video kun je hier ook ingeven (widescreen, fullscreen of stretch). Verder kun je de TV Output aan of uit zetten en wanneer je een Hi-Fi accessoire hebt aangesloten kun je hier kiezen hoe je deze wilt gebruiken.

Mobile Substrate

MobileSubstrate is een verzameling van zogeheten ‘system shared dynamic libraries’ (te vergelijken met bijvoorbeeld de .dll bestanden binnen Windows) waardoor ontwikkelaars tweaks of add-ons kunnen schrijven voor al bestaande programma’s. Een applicatie die hier bijvoorbeeld gebruik van maakt is Winterboard dat een toevoeging/aanpassing is van het al bestaande springboard. Hiermee zijn een aantal leuke aanpassingen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de labels onder je iconen uitzetten of bepaalde applicaties verbergen op je sprinboard. Binnen Supreme Preferences zijn deze mogelijkheden nog wat beperkt. Hier kun je naast bovengenoemde opties ook je home-scherm aanpassen in een ‘3×3 stijl’ (?). Pas op, hierbij kan ook de volgorde van je iconen door de war raken!

Status Bar

Je Status Bar aanpassen aan je wensen doe je binnen dit onderdeel van Supreme Preferences. Zo kun je in plaats van de tijd je eigen tekst of een standaardtijd neerztten. Er zijn al een aantal voorbeelden gegeven die je terug kunt vinden bij Shortcuts. Verder kun je in plaats van de grafische weergave van het bereik, de Wifi-bars of de batterij deze weergeven als een nummer of percentage.

Leuk is om de standaard carriernaam van bijvoorbeeld T-Mobile te vervangen door je eigen naam of een andere tekst. Let op, wanneer je weer de originele carriernaam wilt terughebben moet je even gebruik maken van Make-It-Mine, ook verkrijgbaar in Cydia.

System

System herbergt een hoop overige instellingen die je kunt doen binnen de iPhone-omgeving. Zo kun je auto-dim of auto-lock uitzetten en een aangepaste tijd voor deze opties instellen. Verder kun je de sleepmode uit- of aanzetten en de animatie van het Apple-logo wanneer je iPhone boot uitzetten. Ook kun je autocorrectie uitzetten en bijvoorbeeld Emoji aan. De systeem-popups bij een lage batterijspanning kun je hier ook aanpassen. Pas op bij het onderdeel Touch: hiermee kun je de gevoeligheid van het aanraakscherm aanpassen. Wanneer je dit te laag instelt, bestaat de mogelijkheid dat het scherm niet meer reageert op je aanraking en je dus vast zit, afblijven dus! Ook zit hier de optie Block Device, al is niet helemaal duidelijk wat dit doet.

Conclusie

Met Supreme Preferences krijg je er een hoop mogelijkheden bij om je iPhone aan te passen aan je eigen wensen of grillen. Wat in het oog springt is het toewijzen van een andere functie aan het dubbelklikken van je home-button en de grafische aanpassingen die je o.a. aan je statusbar of je springboard kunt doen. Omdat sommige regels in Supreme Preferences niet altijd goed te lezen zijn (ze worden halverwege afgebroken) zou een goede handleiding van deze applicatie zeker niet misstaan. Vooral gezien het feit dat er ook best wat mis kan gaan als je niet precies weet wat je doet! Hopelijk is bovenstaande beschrijving een goed begin van een dergelijke handleiding…

Supreme Preferences is te downloaden via de ModMyI repository in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:52
Categorie Jailbreak
Onderwerpen instellingen, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.