Winter in aantocht: maak je eigen handschoenen aanraakgevoelig

De website Instructables heeft een oplossing waarbij je je eigen handschoenen ook aanraakgevoelig kunt maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een naald, een speciaal soort draad en een half uurtje van je tijd.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

FJ66RW1G29ZFWRB.MEDIUMMet de winter in aantocht wordt het weer tijd om de handschoenen uit de kast te halen. Natuurlijk heb je ook je iPhone bij als je naar buiten gaat, en moet je dus altijd die handschoenen uitdoen om het touchscreen te bedienen. Koude vingers zijn het gevolg. Er waren al een aantal handschoenen in omloop die hier een oplossing voor hadden, met bijvoorbeeld wegklappende vingertoppen of speciaal materiaal dat warmte geleidt. De website Instructables heeft nu een oplossing waarbij je je eigen handschoenen ook aanraakgevoelig kunt maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een naald, een speciaal soort draad en een half uurtje van je tijd.

Het draad dat wordt gebruikt is zogeheten conductive thread. Het ziet eruit als normaal naaigaren, alleen is dit draad warmte- en electriciteitsgeleidend. Het naai je zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van je handschoenen, waardoor de warmte statische electriciteit van je vingers ook aan de buitenkant voelbaar wordt voor het touchscreen.

Om te beginnen keer je je handschoen binnenstebuiten en zorg je dat er goed wat draad aan de binnenkant bij iedere vingertop komt te zitten. Dit naai je er enigszins losjes in. Daarna doe je datzelfde aan de buitenkant van iedere vingertop, waarbij het belangrijk is dat je de steken kort naast elkaar maakt. Hierdoor maak je een soort puntje waarmee je nauwkeurig het iPhonescherm kunt bedienen.

Als je alle vingers gehad hebt ben je klaar: je handschoenen zijn nu iPhone-winterbestendig en geschikt voor gebruik met het touchscreen!

Via: iPhone-Ticker.de en Instructables

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2009, 13:26
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.