Winnaars kaarten exclusieve iCulture-voorpremière Jobs-film bekend

De winnaars van de kaarten voor de exclusieve iCulture-voorpremière van de Jobs-film zijn eindelijk bekend!
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Jobs posterNa het uitpluizen van immens veel inzendingen van lezers, hebben we eindelijk de prijswinnaars gekozen die de exclusieve voorpremière van de Jobs-film mogen bijwonen! Zij mogen op 17 augustus de film als eersten in Nederland bekijken in het Ketelhuis te Amsterdam, slechts een dag nadat de film in de Verenigde Staten is verschenen. Het was een aardige klus om de winnaars te selecteren: jullie vertelden ons allemaal over jullie favoriete Steve Jobs-momenten, een klus waarbij sommigen met liefde tegen het tekenlimiet aanschreven. In dit artikel bespreken we nog even een paar van deze hoogtepuntjes.

Meegedaan aan de prijsvraag? We hebben de winnaars via e-mail op de hoogte gesteld. Check eventueel je spamfilter om zeker te weten of je een uitnodiging hebt! Onderin dit artikel staat een lijst met alle winnaars.

Tussen de inzendingen zaten een hoop keynote-momenten, maar met stip bovenin met de lijst met meest populaire presentaties was de onthulling van de iPhone. Wellicht geen gekke topper voor bezoekers van iPhoneclub.

David heeft een dag lang Steve voor de cameralens gehad zonder er zelf op dat moment bij stil te staan. Pas achteraf was hij echt onder de indruk van zijn indirecte ontmoeting met de bekende Apple-oprichter:

Ik ben altijd een Apple fan-geweest, maar was vooral fan van de producten en kende eigenlijk niet Steve Jobs. Tijdens een filmopdracht heb ik hem gefilmd zonder het zelf te beseffen. Ik merkte wel dat er enorm veel aandacht ging naar hem, maar als cameraman komen we constant bedrijven tegen en sta je er niet bij stil.

Misschien wel het meest ingestuurde Steve Jobs-moment was de speech die Steve in 2005 gaf voor de afgestudeerden op Stanford. Daar had hij het over zijn eigen studententijd, zijn kanker en wat hem motiveert in het leven. Zaken die allemaal vermoedelijk ook in Jobs voorbijkomen.

De speech zit vol met bekende citaten, maar Nick wist er één uit te plukken die hem erg is bijgebleven:

Sometimes life hits you in the head with a brick. Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. And that is as true for your work as it is for your lovers. … Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.

Voor sommigen waren het de verhalen die Steve kon vertellen, of de momenten waarop hij zich uit een penibele situatie wist te redden. Stefan herinnert zich bijvoorbeeld nog goed hoe hij een verhaal over streken die hij samen met Woz uithaalde gebruikte om tijd te rekken terwijl een technisch probleem werd opgelost:

Mijn favoriete moment is absoluut tijdens de allereerste iPhone-introductie, aan het eind van de keynote. De clicker waarmee Jobs door zijn slides navigeert is kapot. Jobs maakt nog een grap over dat ze backstage in de stress zijn en begint te praten over een apparaat dat hij en Woz gemaakt hebben waarmee ze TV’s lieten storen, totdat mensen zich in de meest vreemde houdingen manoeuvreerden. De manier hoe Jobs de technische fout van de clicker oplost is briljant, en laat zien dat hij buiten een innovator ook nog eens een briljante, charismatische spreker was.

Andere deelnemers grepen niet naar een keynote of een citaat om als favoriet moment te bestempelen, maar zeiden juist onder de indruk te zijn van Steve’s zakelijke kant. Joost staat het schrappen van de Newton bijvoorbeeld nog goed bij:

Toen Jobs in 1997 terugkwam bij Apple als n.b. Interim CEO, schrapte hij meteen de Newton, de Cyberdog en OpenDoc. In de ogen van het bestuur en zowat iedereen bij Apple waren het goede producten, maar Steve vond ze gewoonweg niet goed genoeg. Zo’n focus is echt geweldig, dat is de filosofie van Apple. Er zijn zoveel producenten tegenwoordig die zo veel mogelijk producten uitbrengen, omdat het kan. Apple was op het foute pad en Steve schrapt alles, begint opnieuw en redt het bedrijf.

Velen waren ook aangegrepen door een keynote van Steve in 2009, waarin hij openhartig sprak over zijn medische situatie op dat moment:

Er zitten nog een hoop meer leuke verhalen tussen, maar we beperken ons voor nu even tot deze hoogtepuntjes. Heb je meegedaan? We hebben alle winnaars een e-mail gestuurd met meer informatie. De volgende personen hebben een ticket gewonnen:

Iris Ab., Eduard van A., Bram Au., Timon Ba., Maarten Bi., David Bo., Roel Bu., Thomas Bu., Joran-Lars Bu., Galip Ca., R.C. de A., Hans de B., Martijn de B., Henk de R., Claudio De., Sybren Do., Rutger Do., Stephan Du., Stephan Ev., Jori Fa., Martin Fr., Wishal Go., Gert-Jan Ha., Richard He., Maurie Ho., Gerard Ho., Niels Ho., Anand Ja., Joop Ja., Jeroen Ke., Geert Kl. Br., Dirk-Jan Kl., Hans Ko., Lodewijk Ko., Stefan Ko., Lars Ko., Marc Ko., Lubbert Kr., Midas Kw., Olivier Le., Ramon Le., Menno Ma., Sonny Me., Martin Mo., Van-Nhi Ng., Robbert Pa., Ferry Pa., Alexander Ri., Krijn Ri., LJ Ro., Alexander Ro., Antonio Ro. Wi., Fedor Ro., Antonio Ru., Jorick Ru., Dana Sa., Oscar Sc., Ger Se., Nick Sh., Marijn Si., Roy Si., Tony Sm., Jelte Sm., Ronald St., Jacco St., Bas Te., Justin van O., Jeff Va., Luuk van A., Mario van B., Linda van B., Dirk van den B., Ricardo van B., Wally van de P., Joost van den A., Koen van den B., Stefan van der H., Michael van der P., Wouter van der P., Remco van der V., Jasper van der V., Nanda van E., Roman van G., Richard van H., Ad van K., Philippe van N., Stephan van R., Mark van V., Jermaine van W., Tom van Z., Nico Ve., Bart Ve., Gerben Ve., Mick Vl., Bram Wa., Anthony We., Rick We., Marald Wi., Frank Wo en Bastiaan Zw.

Sta je in bovenstaande lijst en heb je nog geen mail ontvangen, wacht dan een paar minuten of controleer je spambox.

De tickets zijn inmiddels ook verstuurd. Gewonnen? Check dan snel je mailbox!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 16:34
Categorie Round-up
Onderwerpen ashton kutcher, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.