Sluiting dreigt voor iCentre Haarlem, nieuwe foto van Haarlemse Apple Store

Er dreigt sluiting voor iCentre Haarlem. En bij de Apple Store Haarlem is de verbouwing in volle gang.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

haarlem-grote-markt
Het iCentre-filiaal aan de Grote Markt in Haarlem dreigt te gaan sluiten. De BAS Group nam het filiaal eind juni over, waarbij meer dan dertig procent van het personeel moest vertrekken. Maar het lijkt erop dat het iCentre-filiaal alsnog moet sluiten. De BAS Group zou altijd al de intentie hebben gehad om het filiaal in 2014 te sluiten, na afloop van het huurcontract. Ook is er nieuws over de Apple Store Haarlem: we ontvingen een foto die de huidige stand van zaken toont. Dubbele schuttingen moeten voorkomen dat pottenkijkers naar binnen kunnen gluren.

De sluiting van iCentre Haarlem hangt wellicht nauw samen met de komst van de nieuwe Apple Store. Een woordvoerder van de BAS Group vertelde het Haarlems Dagblad: “We weten nog niet wanneer er zekerheid komt over de toekomst van de winkel in Haarlem. De mogelijkheid om door te gaan op de Grote Markt is nog wel aanwezig.” Al eerder vertrok McDonalds van de Grote Markt in Haarlem; iets dat in verband wordt gebracht met het opknappen van de Brinkmann Passage. Nu dreigt ook iCentre te vertrekken. De Haarlemmers krijgen er een mooie nieuwe Apple Store voor terug met flink wat werkgelegenheid. Mensen die als Genius of Specialist aan de slag willen kunnen op de vacaturepagina van Apple een passende baan zoeken. De vacatures die er worden genoemd, worden net als de vacatures voor de Apple Store Den Haag, regelmatig voorzien van een nieuwe datum.

icentre grote markt leeggeruimd

Overigens zagen we het nieuws over een dreigend vertrek van iCentre uit Haarlem al aankomen: in maart 2013 publiceerden we een artikel over een voorgenomen vertrek van iCentre Haarlem naar een randgemeente. Die verhuizing zou verband houden met de komst van de Apple Store. Algemeen directeur Raymond Cohen meldde destijds:

Met de komst van een Apple Retail Store, later dit jaar, onderzoeken we na het succes van Bussum (APR in een kleine stad) wel randgemeentes in aanmerking komen voor een re-locatie van onze Haarlem winkel.

Rond de periode dat iCentre failliet dreigde te gaan rezen er ook al twijfels over de status van iCentre Haarlem. Op woensdag 19 juni werd alle voorraad weggehaald uit de winkels, waarna het gerucht circuleerde dat de winkel helemaal ging verdwijnen. Een dag later ging de winkel alsnog weer open, met nieuwe voorraad van BAS-dochterbedrijven Dixons en MyCom.

Wat opvalt aan onderstaande foto is dat de Haarlemse Apple Store niet meerdere verdiepingen zal beslaan. De woonhuizen boven de winkel blijven intact.

apple-store-haarlem

Eerder publiceerden we al foto’s van de Apple Store Haarlem, waaruit bleek dat de verbouwing maar langzaam vordert. De verwachting is dat de Apple Store pas in het voorjaar van 2014 gereed is, nog later dan de eveneens nieuwe Apple Store Den Haag.

Tipgever: Jermaine via Twitter

Meer over Apple Store Haarlem

Openingsfoto: Paul Downey/Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2014, 13:24
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store haarlem, haarlem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.