Willem Alexander en Maxima kopen (toch geen?) iPhone (Update)

Maxima en Willem Alexander zijn in de Apple Store in New York gesignaleerd terwijl ze een iPhone kochten. Een lezer van het Duitse boulevardblad Bild maakte wat spyfoto's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wimlex en maxGoedkoop Apple-spullen inslaan? Betaal niet teveel en ga net als Maxima en Willem-Alexander naar de Apple Store in New York, want de dollar stond nog nooit zo laag. Een lezer van het Duitse boulevardblad Bild signaleerde het duo WA en Maxima en maakte een paar foto’s. De lezer wist verder nog te melden dat Maxima en Willem-Alexander zich als normale klanten gedroegen en netjes in de rij wachtten op hun beurt. Ze zouden volgens de Duitser een iPhone hebben gekocht, maar de RVD ontkent dat. Een iPod voor de kids dan wellicht? De hele affaire heeft inmiddels een behoorlijke mediarel opgeleverd.


De RVD heeft GeenStijl namelijk bevolen de foto en het bijbehorende artikel offline te halen. Het privéleven van de leden van het Koninklijk Huis is geen nieuws en foto’s daarvan mogen dus niet door de Nederlandse media gepubliceerd worden. Maar de shockblog weigerde, onder andere omdat internet een grensoverschrijdend medium is, waar niet alleen de Nederlandse media – en zeker niet de RVD – zeggenschap over hebben. Bild heeft de foto inmiddels weer weggehaald en heeft het verhaal wat afgezwakt.

De RVD beweert verder dat WimLex en Maxima geen iPhone hebben gekocht (want hacken is immers illegaal en dat doet ons soort mensen niet), maar wel “een ander product”. Geen Stijl weet te melden dat Willem Alexander al een 17-inch PowerBook bezit en actief is op de Apple-fora. Dus als er binnenkort een W.A. van Buren op het iPhoneclub-forum opduikt, weten we dat er toch een iPhone in het tasje is verdwenen.

Ook net als Willem Alexander en Maxima een iPhone kopen? Kijk in ons artikel over iPhone kopen in Nederland – kosten en prijzen.

Dankjewel, Leon!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 november 2007 om 22:12
Categorie
Providers
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.