Britse iPhone-bezitters klagen over slechte ontvangst

Britten klagen over slechte signaalkwaliteit van de iPhone op het O2-netwerk. Vooral in probleemgebieden waar het signaal toch al zwak was, zien gebruikers geen tot weinig streepjes.

Cell Phone SignalBritse iPhone-bezitters klagen online over slechte ontvangst op het O2-netwerk. De discussie vindt plaats op Apple’s eigen discussieforum en begon op 11 november. Aanstichter is een zekere lawlbaker2, die vanuit zijn woonplaats in Derbyshire klaagde dat zijn iPhone slechts incidenteel 3 streepjes vertoond en de rest van de tijd nauwelijks een signaal opvangt. Een Sony Ericsson en een Nokia die de klager op hetzelfde O2-netwerk gebruikt, hebben geen problemen met ontvangst.


Volgens Informationweek hebben gebruikers in de VS niet eerder geklaagd over ontvangstproblemen, waardoor het probleem lijkt te liggen bij O2. Een volledige restore van de iPhone zou het probleem kunnen oplossen, zeggen sommige reageerders. Maar is dat niet gewoon een variatie op het standaardadvies dat je bij elke helpdesk hoort: “Heb je al opnieuw opstarten geprobeerd?” Toch werden er ook eerder in de VS al wel problemen gemeld. In het review van de iPhone in het Amerikaanse blad PC Magazine staat:

“Call quality was the worst we’ve heard on a high-end device in years. […] Reception leaves something to be desired.”

Volgens een reageerder doet de iPhone het goed in gebieden met een sterk signaal, maar heeft het moeite in gebieden waar het signaal zwak is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.