Website van RTL was al iPhone-vriendelijk / Netlog en One More Thing doen iPhone

Gisteren kondigde de NOS een mobiele portal voor iPhone-gebruikers aan, maar concurrent RTL heeft al langer een portal waarmee je ook via Wi-Fi filmpjes kunt bekijken. Daarnaast zijn er deze week een aantal andere iPhone-websites verschenen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als je de pagina via GPRS bekijkt zie je alleen een plaatje.Door de aankondigingen van de NOS gisteren, waren we bijna vergeten dat de commerciële omroep de iPhone al wat langer heeft ontdekt. Tipgever MP3-Junky maakte ons erop attent dat via www.rtl.nl/service/iphone/ het actuele nieuws te lezen is, inclusief filmpjes! Dat moesten we natuurlijk even uitproberen.

Als je de website via GPRS bekijkt is elk item voorzien van een liggend plaatje. Schakel je echter Wi-Fi in, dan blijkt achter de plaatjes een filmpje schuil te gaan, die je via de mediaspelersoftware van de iPhone kunt afspelen.

Vandaag kondigde Marketingfacts ook aan dat ze een speciale iPhone-versie van de website hebben laten maken. En ook de Belgen doen mee: het sociale jongerennetwerk Netlog (gevestigd in Gent, maar in heel Europa actief) heeft ook een aangepaste webapp voor de iPhone gemaakt, te bereiken via nl.netlog.com/m/. Een andere communitysite die de overstap naar een iPhone-versie maakt is One More Thing: een fraai ontwerp van Paint.it.black.

In het buitenland is de stroom aan speciale iPhone-sites de afgelopen tijd weer wat afgezwakt: vandaag kondigde alleen Drugs.com aan dat ze hun website hebben laten aanpassen voor de iPhone, al zullen we ongetwijfeld een aantal aankondigingen hebben gemist 😉

Nieuws Netlog met dank aan Bram!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:38
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.