Geruchtenmachine: iPhone 2.0 firmware later, geen GPS

Nieuwe geruchten stapelen zich op rond de introductie van de iPhone 2.0 firmware en de 3G iPhone. Natuurlijk is er weer het oude gerucht dat alles is vertraagd en dat er minder zal worden aangeboden dan we verwachten.

iPhone kaartGeruchten over vertraging zijn vaste prik en er zijn altijd mensen die de voorpret willen bederven. Dus laten we ons niet te druk maken over de beweringen van TUAW dat de iPhone 2.0 firmware maandag niet meteen beschikbaar komt. Volgens “informatie” die ze op een of andere manier hebben opgepikt (niet nader gespecificeerd) komt de nieuwe firmware pas eind juni of begin juli beschikbaar.

Dat komt omdat Apple de mobiele operators een eerste blik moet geven op de firmware voordat ze het kunnen aanbieden. Volgens de bronnen van TUAW is iPhone firmware 2.0 deze week definitief afgerond zodat de operators er al mee aan de slag kunnen. Zij hebben 1 tot 2 weken nodig om de firmware goed te bekijken. Als Apple niets hoeft aan te passen kan het meteen aan het publiek beschikbaar worden gesteld. Zo niet, dan gaat het allemaal wat langer duren.

TUAW zegt ook dat de foto van de zwarte iPhone, die we eerder afdeden als een “gevalletje Colorware” toch echt blijkt te zijn. Volgens de website is de nieuwe iPhone voorzien van een glimmend zwarte behuizing en krijgt het 3G en GPS.

Maar niet iedereen is daar zo zeker van: MacScoop denkt dat er een grote teleurstelling aankomt voor mensen die meer dan 3G-connectiviteit verwachten. MacScoop citeert “bronnen die vertrouwd kunnen worden” en die zeggen dat de volgende generatie iPhone niet veel meer functies heeft dan 3G. Laat alle hoop op GPS maar varen… en met de 2 megapixel camera moeten we ook nog een tijdje vooruit, want er komt in de nieuwe iPhone geen betere camera. Alleen als er een supergeheim tweede model is, kunnen we functies zoals GPS nog verwachten.

Laten we het niet te serieus nemen, net als de hierbij afgebeelde kaart: daarin is Nederland al wel groen ingekleurd, maar heeft nog geen rode prikker. De teller staat intussen op 70 landen wereldwijd, maar bij sommige landen/eilandjes kun je je afvragen of die vanaf 29 juni inderdaad al de iPhone beschikbaar hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 22:36
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.