WebOS tweemaal zo snel op iPad 2

WebOS blijkt op de iPad 2 tweemaal zo snel te draaien als op de TouchPad, het apparaat waarvoor het platform origineel voor was bedoeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

touchpadApple wordt regelmatig geprezen omdat de hardware en software zo mooi op elkaar is afgestemd. Het ziet er goed uit en alles werkt gewoon! Toch had de iPad 2 nog veel sneller kunnen zijn, blijkt uit interne testen van HP. Als de iPad 2 op webOs had gedraaid, was ‘ie ruim tweemaal zo snel geweest. Engineers van HP hackten een iPad, zodat ze er webOS konden draaien. Vergeleken met de TouchPad-tablet bleek de iPad 2 veel sneller.

Dit leidde er echter niet toe dat de HP-engineers apetrots raakten, omdat ze met webOS iets hadden gemaakt dat superieur is aan het besturingssysteem van Apple. Integendeel, de engineers raakten juist gedesillusioneerd.

Volgens het team was de hardware de beperkende factor en lukte het daarom niet goed meer om te innoveren voorbij een bepaald punt. De hardware was te traag en legde beperkingen op. De test met de iPad 2 bewees dat: webOS draaide veel sneller op een ‘vreemd’ apparaat dan op het apparaat waarvoor het bedoeld was. De oorzaak ligt waarschijnlijk gewoon ‘onder de motorkap’: de TouchPad draait op een single core Qualcomm-chip, terwijl de iPad 2 een dualcore Samsung-chip heeft. Het grappige is trouwens dat de paden van Apple en HP elkaar regelmatig hebben gekruisd: Hewlett and Packard, de oprichters van HP, waren jeugdhelden van Steve Jobs. En HP zag niets in de computer die Steve Wozniak had ontworpen: ze stuurden hem weg, waarna Wozniak de Apple I ontwikkelde en met Steve Jobs een bedrijf startte. Gisteren werd bekend dat HP stopt met de TouchPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 18:33
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.