Webconferenties op de iPhone bekijken via BeamYourScreen

BeamYourScreen heeft de webconferenties geschikt gemaakt om op de iPhone te bekijken. Via de Safari-browser kun je deelnemen aan vergaderingen op afstand en daarbij ook PDF's en Office-documenten meekijken.

BeamYourScreenBeamYourScreen heeft een oplossing ontwikkeld, waarmee bezitters van een iPhone kunnen meedoen aan een webconferentie. In Safari voer je je BeamYourScreen-sessienummer in en je krijgt meteen de desktop van de organisator te zien. Meekijken terwijl je languit in een ligstoel op het strand ligt, dus. In de VS is het al heel gebruikelijk om een webconferentie te organiseren als het te duur of te tijdrovend is om alle deelnemers fysiek op één plek te krijgen. In Nederland hebben we er nog wat moeite mee, maar misschien helpt BeamYourScreen ons over de drempel.

Volgens medeoprichter Erik Boos van BeamYourScreen maakt het niet uit of je in hotel, in een trein of op een luchthaven bent: je hoeft geen vergadering te missen. Vanaf elke PC kan de organisator een sessie starten en daarbij websites, Office-documenten en PDF-bestanden naar de deelnemers sturen. Downloads zijn niet nodig en configuratie is evenmin vereist, waardoor het ook werkt op de iPhone (waarop je immers niet zomaar bestanden kunt downloaden). Tijdens een meeting kunnen gebruikers de iPhone gewoon blijven gebruiken, roteren en inzoomen. Maar als er een telefoontje binnenkomt zul je toch even uit de browser moeten gaan.

Meer info: BeamYourScreen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2008, 22:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.