Walt Mossberg: 3G iPhone binnen 60 dagen

Volgens de bekende columnist Walt Mossberg komt de 3G iPhone binnen 60 dagen. Als de uitspraken kloppen gaat Apple voor 4 juni (en nog voor WWDC) de iPhone lanceren.

Walt Mossberg voorspelt 3G iPhoneDe langverwachte 3G iPhone komt binnen 60 dagen beschikbaar, zegt columnist Walt Mossberg van de Wall Street Journal. De IT-journalist deed zijn beweringen tijdens een conferentie voor executives, georganiseerd door Beet.TV. Mosberg sprak over de beperkingen van mobiel breedband in de VS en merkte op dat 3G-toegang traag verloopt in vergelijking met andere regio’s op de wereldkaart. Mossberg onderbouwde zijn bewering dat de 3G iPhone binnen twee maanden beschikbaar komt niet met bewijsmateriaal.

Maar omdat de oudgediende in de IT-journalistiek samen met David Pogue van de New York Times en Ed Baig van USA Today vaak vroegtijdig toegang krijgt tot informatie, is zijn opmerking van belang. Het trio kreeg weken voor de officiële lancering in juni 2007 al een review-exemplaar van de iPhone toegestuurd en ook bij de MacBook Air kregen Mossberg, Pogue en Baig vroegtijdig een testunit. De opmerking van Mossberg bevestigt geruchten dat op korte termijn een iPhone met UMTS en/of HSDPA-toegang zal worden gelanceerd. Als de informatie klopt, gaat Apple vóór 4 juni en dus ook voor de WWDC in San Francisco, de nieuwe iPhone aankondigen.

Ook AT&T CEO Ralph de la Vega bevestigde indirect dat er binnen enkele maanden een 3G iPhone beschikbaar komt. In een vragensessie na afloop van de AT&T-persconferetie op CTIA klaagde een aanwezige journalist over het feit dat de huidige BlackBerry’s die AT&T verkoopt nog steeds geen HSDPA ondersteunen. De la Vega antwoordde daarop, dat alle smartphones van AT&T “binnen enkele maanden” 3G zullen ondersteunen. Als officiële mobiele operator van de iPhone in de VS moet AT&T daarmee wel bedoelen, dat ook de iPhone in 3G-versie beschikbaar zal zijn. Al is er altijd nog de mogelijkheid dat De la Vega de iPhone niet als ‘echte’ smartphone ziet.

Mossberg zei overigens ook nog, dat hij zijn Apple TV waardeert maar dat de lol enigszins wordt getemperd door limieten op de Amerikaanse breedbandabonnementen. Het downloaden van HD-content en lange video’s duurt te lang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2008, 10:15
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.