Uitleg van onze downtime

Het zal jullie ongetwijfeld opgevallen zijn dat iPhoneclub.nl de afgelopen dag (!!) (vanaf zaterdag 17:30 uur) compleet van de digitale aardbodem verdwenen leek. Het probleem was een kapotte VPS-server bij onze hostingpartij. Omdat we volledig door deze gebeurtenis werden overvallen was er ook geen enkele mogelijkheid meer voor ons om tenminste een statuspagina neer te […]

iPhoneclub DowntimeHet zal jullie ongetwijfeld opgevallen zijn dat iPhoneclub.nl de afgelopen dag (!!) (vanaf zaterdag 17:30 uur) compleet van de digitale aardbodem verdwenen leek. Het probleem was een kapotte VPS-server bij onze hostingpartij. Omdat we volledig door deze gebeurtenis werden overvallen was er ook geen enkele mogelijkheid meer voor ons om tenminste een statuspagina neer te zetten. We konden simpelweg nergens meer bij; geen ftp, geen e-mail, geen ssh, maar vooral: geen webserver. Nodeloos dan ook om te zeggen dat we er alles aan zullen doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Dubbel vervelend was dat er voor vannacht ook nog eens een groot onderhoud stond ingepland (vanaf 0:00-6:00 uur), waardoor de VPS-server nog eens vijf uur extra downtime voor haar kiezen kreeg.

Dit brengt overigens bepaalde zaken waar we nu niet teveel over willen uitweiden in een stroomversnelling, zodat verdere (onaangekondigde) downtime hopelijk voortaan tot het verleden behoort. Een goede verstaander heeft hopelijk aan een half woord genoeg. Onze oprechte excuses voor het ongemak, maar wij zijn hier net zo ziek van als jullie. Verder niet getreurd: we gaan gewoon verder met nieuwsitems tikken, het meest gezellige iPhone-forum ter wereld van reacties voorzien en alle andere zaken waarvoor jullie hopelijk de iPhoneclub dagelijks meerdere keren bezoeken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2008, 4:48
Categorie Round-up
Onderwerp downtime

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.