‘Volgende generatie iPad krijgt OLED-scherm’

Apple overweegt voor de volgende generatie iPad OLED-schermen te gebruiken, zegt de Aziatische website Digitimes. Alleen de prijs ligt nog wat hoog: 500 dollar voor een scherm.

ipad schermApple heeft bij de iPad gekozen voor een tamelijk traditioneel lcd-scherm, dat in fel zonlicht moeilijk af te lezen is. Slimmigheden zoals IPS-technologie veranderen daar weinig aan. Toch schijnt Apple ondertussen alweer op zoek te zijn naar nieuwe alternatieven. Elektronisch papier in kleur is misschien niet haalbaar, maar OLED-schermen zijn al veel verder ontwikkeld.

De Aziatische website Digitimes beweert dat Apple is begonnen met de ontwikkeling van een tweede generatie iPad, voorzien van OLED-scherm. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Belangrijkste voordelen: een lager stroomverbruik en omdat het OLED-materiaal zelf licht uitzendt kunnen de schermen erg dun worden uitgevoerd. De kijkhoek is ook veel beter dan bij een lcd-scherm.

Zo’n OLED-scherm zou ook in de volgende generatie iPhone gebruikt kunnen worden. De kosten van zo’n groot OLED-scherm zijn echter hoog en het kan daarom nog wel even duren voordat de schermfabrikanten hun productiecapactiet op orde hebben zodat ze op grote schaal en voor een lagere prijs te maken zijn. Een 9,7 inch lcd-scherm zoals in de iPad wordt gebruikt kost ongeveer $60 tot $70 terwijl een 9,7 inch OLED-scherm nog $500 moet kosten.

De technologie is er wel, maar Apple’s klanten zijn niet bereid dat te betalen. Het huidige touchscreen van de iPad wordt grotendeels gemaakt door LG Display en Chimei Innolux Corp. Samsung kreeg afgelopen maand de opdracht om 3 miljoen lcd-schermen voor Apple te maken. We zijn voorlopig dus nog niet van de lcd-schermen af.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2010, 14:39
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.