Voel objecten op je iPhone-scherm met behulp van tixels

Een nieuwe technologie gaat ervoor zorgen dat we dingen op onze touhscreens 'echt' gaan voelen. Tactile Pixels creëren een elektrisch veld dat je vingers het idee geeft iets anders dan het scherm te voelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het is de meest gehoorde klacht onder niet-smartphonegebruikers: het onscreen toetsenbord geeft geen feedback, waardoor het lastiger is om te typen. Sommige Android-toestellen lossen dit op door er alsnog een keyboard aan te bevestigen, maar een praktischer alternatief is onderweg. Tactile Pixels, ook wel Tixels genoemd, moeten het mogelijk maken om dingen op je touchscreen te voelen.


De Tixels creëren een elektrisch veld dat bij aanraking anders aanvoelt. Het is mogelijk om het gevoel van knopaanraking te geven, maar de technologie is ook in staat om bijvoorbeeld een vacht of schubben te simuleren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het kan ervoor zorgen dat games geloofwaardiger overkomen, maar zou smartphones ook toegankelijker maken voor blinden en slechtzienden door brailleschrift op het scherm te projecteren.

Projectontwikkelaar Senseq is goed op weg om de technologie op de markt te krijgen. De steun van Toshiba hebben ze al. Het zou goedkoop moeten zijn om de technologie in smartphones te verwerken, wat zou betekenen dat we er misschien niet heel lang op hoeven te wachten.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.