Virtueel iPhone-toetsenbord voor Windows Mobile

Bezitters van een Windows Mobile-toestel kunnen met het Happy Tapping Keyboard alvast oefenen op een iPhone-achtig toetsenbord. Maar de werking valt helaas tegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Happy Tapping Keyboard voor Windows MobileBezitters van een Windows Mobile-toestel zullen over een paar maanden massaal gaan overstappen naar de iPhone. Om zich alvast voor te bereiden kunnen ze nu al oefenen met het Happy Tapping Keyboard. Hoewel oefenen… de bediening blijkt dramatisch te zijn.

Het Happy Tapping Keyboard heeft dezelfde QWERTY-indeling en uiterlijk als het iPhone-toetsenbord en werkt ook op dezelfde manier. Nou ja, toch niet helemaal: er zijn twee verschillen: bij de iPhone kun je met je vingers over het toetsenbord blijden. De letter wordt geselecteerd zodra je je vinger van het scherm haalt. Bij de Windows Mobile-versie werkt het op de traditionele manier: zodra je op de letter tikt wordt deze geselecteerd.

Een ander verschil is dat de iPhone bij het aanraken van een letter een vergrote weergave laat zien. Dat voorkomt dat je vinger het zicht op de toets blokkeert. Bij de Windows Mobile-versie wordt de toets ook een beetje groter, maar niet genoeg. In feite is het Happy Tapping Keyboard niet meer dan een skin om een bestaand toetsenbordje, zonder de echte vernieuwingen. Waardeloos dus.

Toch uitproberen? Happy Tapping!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:50
Categorie iDevices
Onderwerpen toetsenbord, windows, windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.