Vimov iSimulate helpt ontwikkelaars bij het testen van iPad-applicaties

iSimulate is een iPhone-applicatie waarmee je iPad-applicaties kunt testen. Vooral als ze multitouch of de accelerator gebruiken is dat zonder fysieke iPad lastig te doen.

isimulateOntwikkelaars die multitouch-applicaties voor de iPad willen ontwikkelen staan voor een probleem: zonder fysiek apparaat is het lastig om te testen of de multitouch-functies goed werken. De iPad-simulator biedt daarvoor geen uitkomst. Vimov heeft echter een oplossing bedacht waarmee ontwikkelaars een iPhone kunnen gebruiken als multitouch-bedieningspaneel voor de Apple iPad-simulator.

De ontwikkelaars kunnen de iPhone-applicatie iSimulate installeren, die de gebeurtenissen op het scherm doorstuurt naar de iPhone en vervolgens weer terug naar de simulator. iSimulate kan het multitouch-scherm, de gps-functie, accelerometer en het elektronische kompas simuleren. Je kunt bijvoorbeeld kunstmatig aangeven dat je huidige locatie in de VS, Engeland, Frankrijk of Duitsland is.

isimulate ipad

Volgens Vimov kunnen ontwikkelaars op die manier tot 80% tijd besparen door eenmalig de applicatie iSimulate voor €12,99 te kopen. Daarnaast moet je nog enkele codebibliotheken van de Vimov-website downloaden. Op de CeBIT is de software deze week te bewonderen.

Downloaden: iSimulate (€12,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 17:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.