iPhone-afspraken van Deutsche Telekom zijn eind 2010 te ontbinden

De iPhone-afspraken tussen Apple en T-Mobile lopen tot 2012, zo heeft de Duitse krant Die Welt ontdekt. Eind 2010 is er echter een mogelijkheid om het contract te ontbinden.

welt iphoneHoe lang het exclusieve contract van T-Mobile nog duurt, is een goed bewaard geheim. T-Mobile wil er niets over zeggen en bij Apple hoef je al helemaal niet aan te kloppen. Maar het ligt voor de hand dat Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, de afspraken met Apple meteen voor meerdere landen heeft gemaakt: Duitsland, Nederland, Oostenrijk en eventuele andere landen. Misschien valt er dan toch een aanknopingspunt te halen uit een recent gepubliceerd artikel van Die Welt. Deze Duitse krant schrijft namelijk dat ze details over de afspraken tussen Deutsche Telekom en Apple hebben ontdekt.

Het contract loopt tot 2012, maar tussentijds is er echter wel een mogelijkheid om het contract te ontbinden, namelijk in het vierde kwartaal van 2010. Zo’n tussentijdse opzegmogelijkheid gold in Frankrijk ook, maar daar werd het contract met France Telecom (Orange) al eind 2008 door de mededingingsautoriteit opgeheven. Als de informatie klopt (en niet door een dronken medewerker van Die Welt fout is opgeschreven) haalt T-Mobile de lancering van de volgende generatie iPhone nog met gemak. Tenzij er dit jaar helemaal geen nieuwe iPhone komt, zoals sommige verkoopmedewerkers beweren.

In Duitsland hebben ze geen verkoopcampagne uitgevoerd, maar krijgen ze ook de indruk dat het contract met Apple binnenkort afloopt. T-Mobile overstelpt de iPhone-abonnees opeens met gratis lokkertjes, zoals een gratis Spiegel-tijdschrift en gratis navigatiesoftware van Navigon. Om dit laatste te gebruiken moet je een iPhone-abonnement en een T-Mobile-simkaart in je toestel hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 11:13
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.