Vijf accessoires voor de Apple iPad

Apple kondigde gisteren bij de lancering van de Apple iPad al aan, dat er diverse iPad accessoires beschikbaar zouden komen. Vijf stuks hebben we hier op een rij gezet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple kondigde gisteren bij de lancering van de Apple iPad al aan, dat er diverse accessoires beschikbaar zouden komen. Vijf stuks hebben we hier op een rij gezet.

iPad Keyboard Dock

ipad toetsenbordLange stukken tekst typen? Dan is het schermtoetsenbordje van de iPad misschien niet zo geschikt. Met de iPad Keyboard Dock kun je typen op een toetsenbord van normale afmetingen. Terwijl je schrijft kun je de iPad synchroniseren met een computer. Ook heeft de Keyboard Dock een audio-aansluiting waarmee je deze kunt aansluiten op speakers of een ander audiosysteem. De iPad Keyboard Dock kost $69 (prijs in euro’s is nog niet bekend – dat geldt trouwens ook voor alle andere genoemde accessoires).

iPad Dock

ipad dockDe iPad is net als de iPhone en de meeste iPod-modellen voorzien van een dock-connector om op te laden en te synchroniseren. De iPad Dock is vergelijkbaar met de iPad Keyboard Dock, met als verschil dat het toetsenbord ontbreekt. Dient als houder voor op het bureau en mogelijk ook als interface met andere accessoires. De iPad Dock kost $29.

iPad Case

Je wilt natuurlijk niet dat je iPad meteen bekrast raakt. Een hoesje is dan geen overbodige luxe. De hoes die Apple heeft gemaakt is voor meerdere doeleinden geschikt: je kunt er de iPad ook rechtop mee zetten, of onder een hoek op je bureau leggen, zodat je makkelijker kunt typen. De iPad Case kost $39.

ipad hoes

iPad USB Power Adapter

ipad usb power adapterDe iPad USB Power Adapter is een stekker met usb-kabel waarmee je je iPad kunt opladen via het stopcontact. Niets bijzonders, ware het niet dat de kabel vrij lang is, zodat je ook in een café gewoon op de stoel kunt blijven zitten en niet op de vloer naast het stopcontact hoeft te kruipen. De oplader heeft een vermogen van 10 Watt.

iPad Camera Connection Kit

Camera Connection KitDe Camera Connection Kit is een duur woord voor een sd-kaartlezer waarmee je foto’s en video’s van een digitale camera kunt importeren. Je sluit de kaartlezer op de dock-connector aan, waarna deze foto’s en video’s importeert bet behulp van een usb-kabel (die bij je camera werd geleverd) of de sd-kaartlezer.

Natuurlijk zijn er ook al externe accessoiremakers die hebben aangekondigd dat ze spullen voor de iPad gaan maken. Tassenfabrikant Tom Bihn kondigde meteen gisteren al twee tassen aan, waar je de iPad in kunt vervoeren. De ene is een sleve met de naam Cache: dit is een nauwsluitend model, aangepast aan de afmetingen van de iPad.
tom binh ristrettoDe andere is een verticale messengerbag, met de naam Ristretto ($120) met een schouderband, zoals op de foto hiernaast. Daaruit wordt niet helemaal duidelijk wat er nou typisch iPad aan is, behalve dat de tas groot genoeg is om er een 10 inch apparaat in te vervoeren. De tas was aanvankelijk ontwikkeld om er een MacBook Air of 13 inch MacBook in op te bergen, dus het is een mooie bijkomstigheid dat de iPad er ook in past.
Er zullen ongetwijfeld nog vele hoesjes en tassen volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2010, 20:47
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.