Vergelijking iPhone en Sony Ericsson W950i

De iPhone zal de interesse in duurdere muziektelefoons stimuleren. Omdat de muziektelefoons van Sony Ericsson in Nederland erg populair zijn, zetten we de specificaties van de iPhone eens af tegen die van de W950i. Welke van de twee wint?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sonyericsson-w950i.pngEerder schreven we al dat mensen door de komst van de iPhone makkelijker overstappen naar een duurdere muziektelefoon met groter scherm, video en internet. De muziektelefoons van Sony Ericsson zijn ook in Nederland enorm populair, dus leek het ons een goed idee om de iPhone eens te vergelijken met het topmodel van Sony Ericsson, de W950i. Welke scoort het best?

Eerder maakten we al een vergelijking van iPhone-killers. De Sony Ericsson W950i past niet echt in dit rijtje omdat het geen antwoord is op de iPhone zelf, maar is ontstaan uit de eerdere muziektelefoons van Sony Ericsson.

De W950i is kleiner en lichter, maar heeft ook een kleiner scherm en een kleinere schermresolutie. Hij heeft nog twee andere gebreken ten opzichte van de iPhone: er zit geen Wi-Fi in en belangrijker nog… geen digitale camera! Net als de iPhone kun je bij de W950i het geheugen niet uitbreiden met losse geheugenkaartjes. Pluspunten van de Sony Ericsson zijn de ondersteuning voor UMTS en de langere spreektijd.

Tellen we alle punten bij elkaar op, dan wint de iPhone met 7-5 van de Sony Ericsson. De iPhone scoort beter op de volgende 7 punten: schermgrootte, resolutie, camera, geheugen, video, Wi-Fi en quadband. De Sony Ericsson presteert beter op deze 5 punten: afmetingen, gewicht, umts, gebruiksduur en prijs.

Toch wint de iPhone het niet altijd van de concurrentie: lees maar eens onze vergelijking van de iPhone en LG Prada.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 17:02
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.