Upstage: online tool voor het uitwisselen van iOS-applicatiedesigns

Upstage is een nieuwe online tool waarmee je iOS-designs en schermen kunt uitwisselen binnen een ontwikkelteam.

upstageAls je ontwikkelaar of opdrachtgever voor een mobiele app bent, is het handig als je ideeën over de app kunt delen met anderen. Upstage is een nieuwe online dienst waarmee dat kan. Je kunt teamleaden en externe klanten laten zien hoe een applicatie zich ontwikkelt en mensen snel een idee geven van het eindresultaat. Upstage is eigenlijk ontstaan als intern hulpmiddel bij de ontwikkeling van Boxcar, de applicatie die elke iPhone-bezitter zou moeten kennen.

Met Boxcar krijg je push notificaties op maat, als websites een nieuw bericht plaatsen of mensen op Twitter iets over jou zeggen. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je een notificatie wilt ontvangen, van iets dat op internet is gebeurd. Boxcar ziet er mooi uit en is makkelijk in gebruik – misschien is dat wel te danken aan het gebruik van Upstage.

boxcar upstage

Upstage is nu ook bereikbaar voor andere ontwikkelaars: ze hebben een publieke beta uitgebracht waar elke mobiele ontwikkelaar of designer gratis gebruik van kan maken. In de toekomst wordt het mogelijk wel een betaalde dienst.

Als je met een team een iOS-applicatie ontwikkelt ben je volgens Boxcar’s CEO Jonathan George constant bezig met het vastleggen van ideeën, het uitwisslene van schermen en het goedkeuren van designs. Dat kan makkelijker: Upstage biedt alles op één plaats aan, waar de informatie makkelijk toegankelijk is. Ook kun je snel zien welke designs zijn goedgekeurd.

Upstage is gebaseerd op Boxcar’s filosofie “design before development”. De communicatie wordt makkelijker en je weet zeker dat de designers hun goedkeuring (sign-off) hebben gegeven, voordat de ontwikkelaars ermee aan de slag gaan. Voorheen gebruikte Boxcar algemene tools zoals Google Apps en Basecamp, maar die zijn teveel gericht op projectmanagerment. Belangrijke berichten over goedkeuringen van designs verdwijnen daarbij uit beeld, omdat ze in de berichtenstroom ondergesneeuwd raken.

In de app maak je een project aan (met naam), voegt een logo of andere herkenbare afbeelding toe en kiest iPhone of iPad. Je kunt daarna afbeeldingen van je computer uploaden naar de app. Er zitten wat hulpmiddelen in, zoals aanwijzingen over het interfaceformaat dat Apple hanteert.

Zelf een account aanmaken kan op upstageapp.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2011, 20:57
Categorie Apps
Onderwerpen ios 3, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.