Coffeeshop in Berlijn beweert 1.1.2 iPhone met bootloader 4.6 te kunnen kraken

Vanuit een coffeeshop in Berlijn opereert een unlocker, die beweert out-of-the-box iPhones met firmware 1.1.2 en bootloader 4.6 te kunnen kraken. Echt of bluf?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Of het echt waar is mag je zelf bepalen, maar volgens een vele pagina’s lange discussie op Hackint0sh is er in Berlijn een coffeeshop waar je iPhones met firmware 1.1.2 kunt laten unlocken. Het bijzondere is dat ook out-of-the-box (OTB) iPhones met de nieuwe bootloader 4.6 simlockvrij gemaakt kunnen worden. Hiertoe wordt de IMEI uitgelezen waarna binnen 48 uur een code wordt gegenereerd. Dezelfde techniek wordt ook door AT&T gebruikt om iPhones simlockvrij te maken. De Duitser is van plan om zijn methode volgende maand tot publiceren. Tot die tijd ben je 120 euro kwijt voor de unlock.

De unlocker beweert dat hij zijn methode alle updates aan kan en dat het lijkt op de ‘echte’ fabrieks-unlock van AT&T. Wil je er het fijne van weten, dan vind je op Hackint0sh een discussie van ruim twintig pagina’s waarbij sommigen de suggestie doen dat het gezien de lange wachttijd om een brute force-techniek zou kunnen gaan.

De website van deze unlocker (www.auftragsamt.de) zag er tot voor kort prima uit, maar het wekt wat argwaan dat juist op dit moment een restyling wordt doorgevoerd. Misschien zag de eigenaar zijn vaardigheden toch door een iets te roze bril.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.