Trend in China: mobiele telefooncondooms

In restaurants in Aziatische steden als Beijing en Tokio krijg je in restaurants een mobiele telefooncondoom, om te voorkomen dat je dure mobiele telefoon in de soep valt of waterschade oploopt.

Mobile phone condomsWe vertelden eerder al over de telefooncondooms van Skins Mobile. In Europa zie je ze nog weinig, maar in Azië schijnt het een echte trend te zijn. Aziaten lopen rond met de nieuwste mobieltjes: niet de simpele Nokia’s maar de duurste en nieuwste modellen. Eén onhandige ober in een restaurant kan dan al fataal zijn. In restaurants in het Verre Oosten krijg je daarom naast je waterglas een handig plastic zakje waar je je mobiele telefoon in kunt steken.

Thomas Crampton noemt het mobile phone condoms en ziet mogelijkheden om ze te voorzien van reclame. Vooral als je bedenkt hoe vaak mensen op het scherm van hun BlackBerry kijken. De trend zal bij de praktisch ingestelde Amerikanen misschien wel aanslaan, maar in Europa kan het nog wel even duren voordat de telefoonzakjes op tafel te zien zijn. Crampton schreef voor de International Herald Tribune ook over culturele verschillen in telefoongebruik en daaruit bleek onder andere dat Londenaren hun mobiele telefoon niet in het openbaar gebruiken, waardoor je in Oxford Street mensen op merkwaardige plekken weggedoken kunt zien staan. Voor Parijzenaren zijn de plastic zakjes ook niet weggelegd: zij stoppen hun mobiele telefoon meteen weg als ze een restaurant binnenstappen. Vrouwen zijn daarbij een uitzondering: zij leggen de telefoon juist wel op tafel als ze alleen aan een restauranttafeltje zitten, om aan te geven: er komt nog iemand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2008, 12:39
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.