Top 2000 volgen: drie apps waarmee je op de hoogte blijft

De Top 2000 volg je met deze drie apps van NPO, Instituut voor Beeld en Geluid en meer. Welke is het beste? Dat lees je in deze applijst.

Top-2000Sinds 1999 kun je de Top 2000 beluisteren als traditionele afsluiting van het jaar. Vanaf eerste kerstdag worden op Radio 2 nummers uit de Top 2000 gedraaid om uiteindelijk op oudejaarsavond vlak voor middernacht bij de nummer 1 aan te komen. Je hebt dus nog alle tijd om meer dan vierhonderd topnummers te beluisteren. Welke apps zijn het meest geschikt om de Top 2000 thuis en onderweg te volgen? En elke apps moet je hebben als je van plan bent naar het Top 2000 Café in Hilversum te gaan?

De Top 2000 komt tot stand door te stemmen: iedereen kan in de weken voorafgaand aan de Top 2000-uitzending bepalen wat de favoriete nummers van Nederland zijn. Je kunt de Top 2000 volgen via Radio 2, maar ook via de apps die we hieronder bespreken. Daarin zie je meteen wat het juiste moment is om even snel boodschappen te gaan doen en bij welke nummers je echt even de auto langs de kant van de weg moet zetten, om keihard te kunnen meebrullen.

Top2000 app

top-2000-appWil je snel kijken welk nummer is ingepland op een bepaald tijdstip, dan is deze eenvoudige Top 2000-app de oplossing. De app laat je zoeken op naam van de artiest. Je ziet meteen welke nummers van deze artiest in de lijst staan en hoe laat ze langskomen. De app is een aanrader als je alleen een simpele lijst wilt of specifieke informatie over een bepaalde artiest wilt. Bij elke artiest kun je trouwens nog wat achtergrondinformatie via Wikipedia opvragen. Het gaat hier om een niet-officiële app die in de App Store nogal gemengde reacties oproept. Sommig gebruikers vinden deze eenvoudige lijst superhandig, andere klagen dat de app steeds terugspringt naar de nummer 1. Pas dus op voor ongewenste spoilers.

NPO Radio 2

top2000 npoWil je de enige officiële app, dan moet je de NPO Radio 2-app hebben. De app staat momenteel hoog genoteerd in de ranglijsten voor iPhone- en iPad-apps. Het mooie van deze radio-app is dat ‘ie momenteel helemaal is aangepast voor de Top 2000. Je kunt live luisteren en meekijken via de webcam, via het menu naar de volledige lijst en kijken welk nummer er momenteel draait. Ook kun je kijken wanneer jouw favoriete nummer aan de beurt is. Je volgt live het aftellen naar de nummer 1 en kunt zelfs nog een rol spelen in de radioprograma’s door een bericht of ‘appje’ naar de studio te sturen. De kans is aanwezig dat jouw herinnering aan een nummer in beeld komt of door de dj wordt opgelezen. Je kunt ook een foto of audiofragment naar de studio verzenden. Het zal duidelijk zijn: de officiële NPO Radio 2-app is onze favoriet, ook al is ‘ie nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone 6 (Plus). Om spoilers te voorkomen: de lijst op de afbeelding is niet die van 2014, dus de uitslag is daarmee nog niet verklapt.

Beeld en Geluid app

top-2000-cafeDe Top 2000 wordt uitgezonden vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Via deze app kun je je muziekkennis testen, voordat je naar het Top 2000 Café gaat. Helaas moet je wel vlakbij de locatie zijn om de quiz te kunnen spelen; de app geeft een foutmelding als je meer dan 2 kilometer verwijderd bent. Het Top 2000 Café is geopend van 7.00 ‘s ochtends tot 2.00 uur ‘s nachts. Dit is het eerste grote evenement waarbij het Instituut voor Beeld en Geluid een dergelijke app inzet. Je kon eerder al andere interessante apps van ze downloaden, zoals die voor Oorlogsmonumenten, die in heel Nederland te gebruiken is.
Andere apps die bij een bezoek aan Hilversum van pas komen:

  • NS Reisplanner – om je treinreis naar Hilversum te plannen.
  • Parkmoble – voor het betalen van je parkeerplaats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2014, 10:52
Categorie Apps
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.