TomTom’s toekomst van navigatie: Live Services in België

TomTom's toekomst van navigatie blijkt een aankondiging van Live Services in België. De dienst was begin september al bekendgemaakt, maar werd gisteren officieel gelanceerd. Met TMC-gegevens van BeMobile, gegevens van TomTom Work en BASE-telefoongebruikers kun je realtime zien waar de verkeersproblemen zijn.

filedienstTomTom kondigde alweer een behoorlijke tijd geleden aan dat ze op 22 september de toekomst van navigatie zouden gaan onthullen. Gisteren was het zover. We wisten al dat de persbijeenkomst in België zou plaatsvinden en er stond op dezelfde dag geen Nederlandse persbijeenkomst gepland. Ook waren er geen plannen om de schrijvende pers naar België te transporteren, dus daar kon je al een beetje uit afleiden dat het een puur Belgische aangelegenheid zou worden. Dat bleek dan ook: TomTom heeft gisteren Live Services aangekondigd voor België, waarbij gebruikers realtime updates over de verkeerssituatie krijgen.

Het systeem werkt in België met TMC-verkeersinformatie van BeMobile, aangevuld met anonieme data van BASE-telefoongebruikers en zakelijke gebruikers van TomTom Work. In Nederland bestaat die dienst al veel langer, waarbij de data onder andere afkomstig is van Vodafone-telefoongebruikers. De dienst geeft ook vaste en mobiele flitslocaties door en geeft informatie over de goedkoopste benzinestations in de buurt. De Belgen moeten €9,95 per maand betalen voor Live Services. Misschien zijn veel Belgen bij de veelbelovende aankondiging ‘Toekomst van navigatie’ op het verkeerde been gezet, want het persbericht over de introductie van Live Services werd al begin september al verspreid.

Kortom: de toekomst van navigatie… die was er al! Behalve op de iPhone, want daarop biedt TomTom nog geen live verkeersinformatie aan.

Meer info: persbericht
Via: DataNews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2009, 10:42
Categorie iOS
Onderwerpen belgische apps, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.