Geoff Teehan maakt mockup van nieuw iPhone-homescherm

Geoff Teehan heeft zijn visie voor het homescherm van de iPhone uitgewerkt. Volgens hem kan het allemaal nog persoonlijker en moeten we zelf kunnen bepalen welke berichten, meldingen en opties we op het homescherm te zien willen hebben.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Mockup Interface van Home-scherm iPhone door Geoff TeehanGeoff Teehan van Teehan+lax heeft zijn visie over de interface van de iPhone uitgewerkt, met name over het homescherm van de iPhone. Hij ergerde zich voornamelijk aan het feit dat het homescherm niet zo gebruiksvriendelijk is. Geoff ziet het home-scherm van de iPhone als interactief gedeelte waar iedereen persoonlijke informatie op kan bekijken. Voor de een is dat aandelen en voor de ander berichten van vrienden.

Het homescherm is niets meer dan een lijst van applicaties en notificaties met specifieke informatie. Geoff ziet gemiste gesprekken, ongelezen email en de agenda als gebruikelijke aspecten voor het homescherm van de iPhone. Mooier zou het naar zijn inziens zijn, als de iPhone-gebruiker ook zelf interactie kan uitoefenen op het scherm: dus zelf je Twitter-berichten zichtbaar hebben, highscorelijsten van je favoriete spel, de reisinformatie van je vlucht van volgende week en de koers van AAPL. De mogelijkheden zijn dan eindeloos. Je hoeft alleen maar het scherm naar beneden te scrollen om alle informatie te zien.

Je overige iPhone-applicaties zijn gewoon te benaderen door naar links of rechts te swipen. Geoff geeft aan dat het homescherm ook gewoon zichtbaar kan zijn bij het lockscherm. Op deze manier kun je snel de meeste relevante informatie bekijken. Ik weet niet wat Apple hiervan denkt, maar het is een erg goede toevoeging die waarschijnlijk veel mensen zullen toejuichen. Wat vind jij?

Meer informatie en meer screenshots is te lezen op het weblog van Teehan+lax.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2009, 18:07
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.