Toch een Mac Tablet met Intel Atom-processor?

Volgens ZDNet werkt Apple toch aan een Mac Tablet met een scherm van 12 tot 13 inch. Deze draait op de Intel Atom-processor en is voorzien van dezelfde "iPhone-achtige" gps-technologie.

Mac TabletEr wordt al jarenlang gesproken dat Apple een Mac Tablet gaat uitbrengen. Tweemaal per jaar, bij elke nieuwe keynote van Steve Jobs, duikt het gerucht weer op. Maar volgens ZDNet staat het er nu toch echt aan te komen: “Apple gaat dit najaar een 12- of 13-inch tablet aankondigen”. De auteur rekent op een datum in september of oktober en denkt dat het apparaat op de volledige versie van Mac OS X draait. Er zit een SuperDrive in, maar ook een “iPhone-achtige” gps-chip en een Intel Core Duo-processor, waarschijnlijk de Intel Atom.

ZDNet merkt daarbij op, dat de Intel CEO in Duitsland al iets heeft gezegd over een apparaat dat groter is dan de huidige iPhone en op een Intel Atom draait. Dat verhaal had een curieuze afloop: ZDNet had de beweringen uit de mond van de Intel-directeur gehoord, maar de man reageerde niet zelf dat hij verkeerd was geciteerd. Dat werd van hogerhand gedaan. ZDNet denkt het deze keer bij het juiste eind te hebben: de persoon die uit de school is geklapt was in het verleden betrouwbaar, maar zoals altijd: eerst zien, dan geloven.

Meer info: ZDNet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2008, 12:14
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.