TippyTops: fooien berekenen op de iPhone

TippyTops is een fooienrekenhulp voor de iPhone, die ook een checksum kan berekenen, zodat je snel kunt zien of er achteraf met de rekening is gerommeld.

Tippytops, fooi berekenenMet een naam als TippyTops is het moeilijk om een applicatie serieus te nemen. Maar TippyTops is toch handig als je makkelijk een fooi wilt berekenen. De percentages zijn wel toegesneden op Amerikaanse toestanden: 10% is het minimum, oplopend tot wel 25% bij extreem goede service. Nu zijn er inmiddels al heel wat tip calculators op de iPhone beschikbaar, maar TippyTops heeft iets bijzonders: Checksum.

Met Checksum kun je fraude met je rekening detecteren, namelijk wanneer de bediening na het tekenen van de bon je fooi wijzigt. Dat werkt als volgt: neem de checksum, tel alle cijfers links van de decimale punt op en deel dit getal door 10. Het restant is gelijk aan het meest rechtse getal. Achteraf zou je op je creditcard-afschrift dan snel kunnen zien of er met het bedrag gerommeld is. De webapplicatie kan de fooi of het totaalbedrag ook omhoog of omlaag afronden naar het volgende gehele getal.

TippyTops is te vinden via http://tippytops.net/iphone/tip/index.html.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2008, 7:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.