Nokia gaat touch-interface demonstreren op Mobile World Congress

Nokia gaat volgende week op het Mobile World Congress een aanraakgevoelige versie van het S60-platform laten zien. Het is Nokia's antwoord op de iPhone en toestellen zoals de HTC Touch.

Nokia touchscreenNokia is van plan om volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona een touchscreen-versie van Symbian S60 te laten zien. De nieuwe interface is Nokia’s antwoord op de iPhone en andere toestellen met aanraakscherm zoals de HTC Touch met TouchFLO. De touchscreen-interface van Nokia heeft als bijzonderheid, dat je een trilling voelt wanneer je een knop of menuoptie selecteert. Ontwikkelaars kunnen met de UI Accelerator Toolkit zelf applicaties maken.

Nokia gaat op Mobile World Congress ook sensor-technologie en de Nokia webbrowser laten zien. Bestaande applicaties voor S60 3rd Edition kunnen op de aanraakgevoelige S60-variant worden gebruikt, zonder aanpassingen. Tot nu toe moesten ontwikkelaars voor apparaten met touchscreen uitwijken naar UIQ, maar daar was het aantal toestellen en aanbieders beperkt: alleen Sony Ericsson en Motorola brengen toestellen met Symbian UIQ uit. S60 van Nokia wordt op veel meer toestellen gebruikt: volgens cijfers van Canalys zit het op ruim 50% van de mobiele telefoons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2008, 22:59
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.