Tip: meer ruimte maken op je iPhone-partitie

Door de autocorrectie-bestanden te verwijderen kun je meer ruimte krijgen op je iPhone-partitie. Er zijn woordenlijsten voor 16 talen aanwezig, waarvan je waarschijnlijk naar een paar nodig hebt.

iPhone toetsenbord - autocorrectieZoals bekend is de iPhone verdeeld in twee partities: de ene voor systeembestanden, een andere voor het opslaan van muziek, films, foto’s en dergelijke. Tijdens het installeren kun je op de eerste generatie iPhone met firmware 2.0 (en trouwens ook met eerdere firmwareversies) al snel de melding krijgen dat er geen opslagruimte meer is. Heb je een jailbreak uitgevoerd, dan kun je met BossTool in Cydia zien hoeveel ruimte er nog vrij is. Het verplaatsen van ringtones en fonts heeft echter weinig effect.

Maak je via SSH verbinding, dan kun je uitzoeken wat nu precies zoveel ruimte in beslag neemt. Het blijkt dat vooral de autocorrectiebestanden van de 500MB ongeveer 132MB in beslag nemen. Er zijn woordenlijsten voor 16 verschillende talen aanwezig en ze zijn te vinden in:

/System/Library/TextInput

Maak een backup van de map TextInput naar e computer. Kies welke talen je wilt laten staan en verwijder de rest van de mappen. Om dit te kunnen doen heb je SSH-toegang nodig bijvoorbeeld door gebruik te maken van WinSCP, Cyberduck of een andere oplossing. Op de iPhone moet OpenSSH geïnstalleerd zijn (te vinden in Cydia).

Op dezelfde manier kun je ook de tekstcorrectie uitschakelen. Bij iPhones met firmware 1.1.4 was dat eenvoudig te doen met een applicatie die Kb2 heette. Bij firmware 2.0 moet je het anders aanpakken: je kunt terecht in Cydia of Installer (zoals hieronder in de reacties wordt aangegeven), maar als je toch al via SSH in de map zit kun je ook de betreffende bestanden hernoemen. In de map System/Library/TextInput vind je bijvoorbeeld de bundel TextInput_en.bundle. Hernoem deze en de autocorrectie werkt niet meer.

Misschien overbodig maar: neem geen risico en gooi niet zomaar bestanden weg. Weet wat je doet voordat je hieraan begint.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2008, 17:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.