Tip: eigen audiobestand als voicemailbericht

De welkomstboodschap van je voicemail is van lage kwaliteit, omdat je het via de microfoon van je iPhone moet opnemen. Met deze tip kun je elk audiobestand van hoge kwaliteit gebruiken.

Het probleem bij het inspreken van je welkomstboodschap op de mobiele telefoon is dat je het moet inspreken door de miniscule microfoon, waardoor de audiokwaliteit matig is. Ook bij de iPhone is dat het geval, maar gelukkig kan je via een simpele omweg elk audiobestand opslaan als welkomstboodschap voor je voicemail.

De iPhone slaat voicemailbestanden op in het Adaptive Multi-Rate-formaat. Quicktime en iTunes bieden niet de mogelijkheid om je opname naar AMR te exporteren, maar met Media Convert en sommige andere conversieprogramma’s kan het wel. Spreek de boodschap in, bijvoorbeeld met de ingebouwde microfoon van je computer en converteer het resultaat naar een AMR-bestand met een bitrate van 12,2 kbps en de bestandsnaam Greeting.amr.

Vervolgens moet je het bericht uploaden naar de server van je mobiele operator. Het schijnt te werken bij AT&T, maar of het ook bij andere providers zoals de Nederlandse T-Mobile werkt, is een kwestie van uitproberen. Neem alvast een berichtje op door in de voicemail-applicatie op Greeting te tikken. Ga nu met iFuntastic of met een ander tool naar de map

/var/root/Library/Voicemail

op je iPhone. Het bestand Greeting.amr vervang je door het bestand dat je op de computer hebt opgenomen. De bestandsnaam moet hezelfde blijven: Greeting.amr. Tik op Play om het te controleren of je boodschap werkt en tik daarna op Save om het te bewaren. Bij AT&T-gebruikers wordt het bericht nu geuploadt naar de AT&T-server, maar zoals gezegd: we weten nog niet of het ook bij andere providers werkt.

Via: iPhoneAlley

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2007, 19:35
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.