Tekort aan iPhones breidt zich uit in VS

De voorraad iPhones in de Apple Store beperkt zich niet tot New York: ook in Chicago, San Francisco, Texas en Florida nemen de voorraden af. Het gaat waarschijnlijk om niet meer dan een verkeerde afstemming tussen vraag en aanbod.

Apple Store, tekort aan iPhonesVolgens AppleInsider breidt de schaarste aan iPhones zich verder uit. De website nam met verschillende Apple Stores verspreid over de VS contact op en kreeg regelmatig hetzelfde antwoord: de 8GB en 16GB iPhone is compleet uitverkocht en het personeel weet niet wanneer er nieuwe voorraad komt. We wisten al dat in de drie filialen van de Apple Store in New York geen iPhone meer op voorraad is, maar het schijnt ook te gelden voor andere grote vestigingen in Chicago en San Francisco.

Personeel bleek op de hoogte van de situatie in andere Apple Stores: zo wist een medewerker van de Apple Store in Miami te melden, dat de voorraad in heel Florida en New York beperkt is. Lezers van AppleInsider bevestigen dezelfde situatie in de Amerikaanse staten Michigan, New Jersey, Pennsylvania en Texas. Veel AT&T Stores (maar niet allemaal) zijn eveneens door hun voorraad heen.

Internationaal gezien had Apple in Duitsland al te maken met een tekort aan 16GB iPhones en ook in Frankrijk is op dit moment alleen het 8GB-model te koop. Apple heeft nog geen verklaring gegeven voor de snel oprakende voorraad iPhones; een medewerker van de Apple Store bij Las Vegas’ Fashion Show wist wel te melden dat het waarschijnlijk gewoon om een slechte afstemming van vraag en aanbod gaat. De schaarste hoeft dan ook niet meteen te worden opgevat als een aanwijzing dat de 3G iPhone eraan komt.

Meer info: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2008, 17:08
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.