TapCanvas maakt (web)apps die verdwijnen

Tapcanvas is een aanbieder van (web)apps die maar korte tjid gebruikt kunnen worden. De HTML5-gebaseerde webapps worden bijvoorbeeld voor evenementen gebruikt. Qua interactie gebruiken ze zich als normale apps, maar ze werken op meerdere platformen.

tapcanvas webappTapCanvas is een start-up met een origineel idee: apps maken die vanzelf weer verdwijnen. Dat kan handig zijn bij apps die voor conferenties of andere tijdelijke evenementen worden gebruikt. Je hoeft ook niet te wachten tot Apple een app heeft goedgekeurd, want TapCanvas kiest voor HTML5-webapps die je in de browser gebruikt. Dat heeft bovendien als voordeel dat ze op bijna elk mobiel apparaat werken. Je kunt de apps maken zonder programmeerkennis en betaalt maar 20 dollar, terwijl een normale app al snel tienduizenden euro’s kost als je er een ontwikkelstudio voor inschakelt. Joshua Merrill van TapCanvas verwacht dat gebruikers de app vanzelf weggooien zodra een evenement voorbij is. Qua interactie gedragen ze zich net als normale apps, maar ze bevinden zich in de browser.

“Ik realiseerde me dat een ticket op een mobiele telefoon een wegwerp-app zou kunnen zijn – alleen bruikbaar in een korte tijdspanne”, zegt Merrill. Hij richtte zich aanvankelijk op apps die voor evenementen worden gemaakt, maar zoekt nu naar allerlei niche-gebieden waarbij de benadering van TapCanvas handig kan zijn. Het handige van TapCanvas is ook dat je een conferentieprogramma nog op het laatste moment kunt wijzigen, zonder dat je drukwerk opnieuw hoeft te maken. Bovendien scheelt het een hoop papier: je hoeft eigenlijk helemaal geen brochures meer te laten drukken, waarvan vaak flink wat exemplaren worden weggeggooid. TapCanvas ontving 200.000 dollar investeringsgeld om het idee uit te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2012, 14:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.