T-Mobile USA wil eigen App Store openen

T-Mobile USA gaat deze herfst een webshop lanceren waarmee je vanaf elke mobiele telefoon applicaties kunt kopen, downloaden en installeren. Het is nog niet bekend of dit ook voor de iPhone geldt, en of de webshop ook naar Nederland komt.
Jonathan - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile USA is van plan om deze herfst een webwinkel te lanceren waarmee applicaties gekocht kunnen worden voor mobiele telefoons. De bedoeling is dat je de applicaties vanaf je telefoon koopt. Het is nog onduidelijk wat de echte specificaties zijn en voor welke telefoons het beschikbaar zal zijn, al zijn de plannen dat de shop voor alle telefoons geschikt zou moeten zijn.

Net zoals bij Apple krijgen de ontwikkelaars een percentage van de winst. Het rare aan het verhaal is dat als je een applicatie beschikbaar stelt die veel netwerkverkeer veroorzaakt, bijvoorbeeld videostreaming, dat je dan een lager percentage uitbetaald krijgt, zogenaamd omdat het (te) belastend is voor het netwerk. Ik zou zeggen dat je dan meer moet krijgen: T-Mobile kan namelijk meer dataverkeer in rekening brengen bij de klant (mits deze niet beschikt over een onbeperkte databundel), dus het levert in feite meer geld op.

Het is nog niet bekend of de webshop ook naar Nederland komt. “Dit project zit nog in de beginfase”, heeft T-Mobile woordvoerder Henny van der Heijden laten weten. “Bovendien vaart T-Mobile USA altijd een heel eigen koers.”

Bron: mocoNews, via Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorieën iDevices, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.