T-Mobile belt vroege iPhone 3G-bezitters voor abonnementsverlenging

Early adopters kunnen een telefoontje van T-Mobile verwachten: de operator belt vroege kopers van de iPhone 3G dat ze kunnen upgraden naar de iPhone 3GS. Maar ze moeten dan wel voor twee jaar hun abonnement verlengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile simVorige week stroomden bij iPhoneclub al de eerste tips binnen van mensen die door T-Mobile waren gebeld met een aanbod om hun iPhone-abonnement te verlengen. Inmiddels hebben we vijf tips binnen en lijkt er sprake van een “heuse campagne”. T-Mobile belt early adopters van een iPhone 3G met het voorstel om hun abonnement te verlengen. Dit voorstel houdt in, dat ze “als één van de eerste 3G-gebruikers alvast kostenloos gebruik kunnen gaan maken van een 3GS-toestel”. Het gaat om mensen die in de zomer van 2008, toen de iPhone voor het eerst in Nederland op de markt kwam, een iPhone 3G hebben gekocht.


Deze mensen hebben een iPhone-abonnement dat vanaf juni 2010 afloopt. Voorwaarde voor het aanbod is wel, dat ze hun huidige abonnement met 2 jaar verlengen voor dezelfde prijs. Heb je dus een abonnement van €44,95 afgesloten, dan blijf je dat de komende twee jaar betalen. Je hoeft niet de laatste maanden van je huidige abonnement uit te dienen, maar kunt meteen beginnen aan het nieuwe abonnement en krijgt binnen drie dagen de iPhone 3GS thuisgestuurd. T-Mobile blijkt volgens onze tipgevers behoorlijk aan te dringen om op het aanbod in te gaan.

De marketingactie roept wel een paar vragen op. Zo denkt één van onze tipgevers dat T-Mobile binnenkort het alleenrecht op de iPhone-verkoop verliest en nog snel bestaande iPhone-klanten voor twee jaar aan zich wil binden. Een andere vraag is of je rond de zomer niet met een veel te duur abonnement zit opgescheept en nog anderhalf jaar vastzit aan een abonnement, met een verouderd apparaat. Tegen de tijd dat je abonnement afloopt (zomer 2012), is de iPhone 3GS inmiddels al drie jaar op de markt. De meeste tipgevers geven daarom ook aan, dat ze liever even wachten zodat ze deze zomer een nieuwe iPhone kunnen aanschaffen. Het aanbod van T-Mobile is ook niet bepaald aantrekkelijk: als de nieuwe iPhone wordt aangekondigd, heb je nog alle tijd om je abonnement te verlengen en krijg je er nog steeds een gratis iPhone 3GS bij.

Niet iedereen krijgt trouwens het aanbod om gratis te upgraden: tipgever Philip moest voor de iPhone 3GS bijbetalen: €70 voor de 16GB iPhone 3GS of €169 voor de 32GB iPhone 3GS. Hij krijgt dan wel zijn nieuwe iPhone over drie dagen in huis. Philips’ contract loopt overigens pas op 7 augustus af, dus 8 maanden voordat hij zijn contract moet verlengen. Nadat hij opmerkte dat hij liever wacht op de volgende generatie iPhone, gaf de medewerker aan dat ze dat wel begrijpen, maar niet zeker zijn of T-Mobile deze ook gaat leveren.

Tipgevers: Philip, Redmar, Tales, Michael en Erik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 februari 2010 om 13:44
Categorie
Providers
226 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.