Apple ziet ziekenhuizen als afzetmarkt voor iPad

Apple heeft een ziekenhuis in Los Angeles benaderd om de iPad aan ze te verkopen. De iPad zou een goedkoop alternatief zijn voor betaalde tablets.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

medisch tabletApple gaat proberen om de iPad aan ziekenhuizen te verkopen. Dat blijkt uit informatie van een ziekenhuis in Los Angeles, die vertegenwoordigers van Apple op bezoek hebben gekregen. De tablet zou ideaal zijn voor verpleegsters, artsen en andere zorgverleners, die nu met een klembord langs de bedden gaan. De iPad is makkelijk vast te houden, goed te desinfecteren en gaat door het ontbreken van een mechanisch scharnier minder gemakkelijk kapot dan een notebook.


De overstap zou aansluiten op plannen van ziekenhuizen om op digitale patiëntgegevens en een papierloze werkwijze over te stappen. De iPad heeft daarbij z’n prijs mee: bij één van de ziekenhuizen worden tablets gebruikt die meer dan tweeduizend dollar per stuk kosten. Bij inkoop van grote aantallen kan de prijs van de iPad ($499) nog wel verder omlaag. Er is ook een factor die de introductie op korte termijn tegenhoudt: hoewel er al veel medische iPhone-applicaties beschikbaar zijn, willen de ziekenhuizen hun eigen applicaties gebruiken, die toegang geven tot de backoffice-systemen.

Via: Sacramento Bee

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.